Dimarts, 25 de Juny de 2024

Anna Lluch i Joan Viñas reben la Medalla d’Honor 2020 de la Xarxa Vives d’Universitats

El guardó és la màxima distinció de les 22 universitats que reconeix el compromís amb la ciència, la cultura i la societat de l’oncòloga i el cirurgià

20 de Novembre de 2020, per Redacció
  • Lluch i Viñas, a la URV

    URV

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha acollit el lliurament de les Medalles d’Honor 2020 de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU). Els guardonats d’enguany han estat Anna Lluch, a proposta de les universitats de València i Jaume I, i Joan Viñas, a proposta de la Universitat de Lleida (UdL). La Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitat és la màxima distinció que atorguen conjuntament les 22 universitats de la Xarxa Vives, en reconeixement a la trajectòria professional, el compromís amb la ciència, la cultura i la societat que, des de diferents àmbits i disciplines, han desenvolupat les persones homenatjades. L’acte ha estat presidit per María José Figueras, presidenta de la XVU i rectora de la URV.

Figueras ha destacat que el “treball incansable per la ciència, la docència, la cultura, la societat, i la defensa de la llengua pròpia” de Lluch i Viñas “és una empremta inesborrable en la història de les nostres comunitats.” Així mateix, la vicepresidenta II de la XVU i rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha ressaltat que els guardonats d’enguany “són també un exemple de com, davant l’adversitat, cal donar el millor d’un mateix per seguir endavant”.

Alcón també ha tingut paraules d’agraïment per a la rectora Figueras, que ha exercit la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats “en un període d’intensos canvis i impactes profunds en el si de les universitats” arran de la crisi sanitària, i li ha reconegut el seu “convenciment personal i l’energia institucional per a combatre les desigualtats que encara patim al món acadèmic i científic”. Anna Lluch rep la Medalla d’Honor 2020 de la Xarxa Vives d’Universitats de mans de la rectora de la URV, María José Figueras, també presidenta de la Xarxa Vives fins avui.

L’homenatge a Anna Lluch s’ha iniciat amb la lectura de la laudatio que la rectora de la Universitat de València (UV), M. Vicente Mestre, ha pronunciat a la guardonada. Mestre ha descrit la trajectòria de Lluch de “brillant i excel·lent. Brillant pels seus rellevants mèrits, excel·lent pels seus magnífics resultats”. “Anna Lluch ha combatut des de primera línia una de les malalties que, amb més virulència, ha colpit la nostra societat: el càncer, i especialment el càncer de mama”, ha afegit.

La rectora de la UV també ha ressaltat el compromís de Lluch amb la llengua, “perquè la nostra és llengua de docència, de ciència, de treball, de família; de passat i de futur”, ha emfasitzat. Pel que fa als nombrosos reconeixements rebuts per Lluch, Mestre ha volgut destacar que, “per sobre de tot, hi ha un premi que obté cada dia: la gratitud de les milers de persones que ha tractat no sols mèdica sinó humanament.”

Al seu torn, Joan Josep Busqueta, vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la UdL, ha pronunciat la laudatio a Joan Viñas. Busqueta ha lloat la figura de Viñas, per viure “posant la seva capacitat de gestió, els seus coneixements mèdics i la pràctica quirúrgica al servei dels més necessitats, tant en la nostra societat com en societats dites del Tercer Món.” El vicerector també ha emfasitzat, d’entre les virtuts de l’homenatjat, “el seu interés per la cultura en general, el seu humanisme que l’ha fet i el fa voler conèixer per comprendre, respectar i estimar tot allò que té a veure amb l’ésser humà, individualment i col·lectiva”. Busqueta també ha destacat el “paper rellevant, protagonista” de Viñas en la millora de la sanitat pública a Lleida i, alhora, en la restauració de la UdL.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges