Dimecres, 25 de Novembre de 2020

Neix la Càtedra Uriach de Nutracèutica a la URV

L'objectiu és impulsar-ne el coneixement de la nutracèutica i els complements alimentaris en l'àmbit educatiu, professional i social i crear noves línies de recerca en aquest camp

26 de Setembre de 2020, per Redacció
  • Amdues parts han signat un acord de col·laboració per la Càtedra

    URV

L’increment en els últims anys de l’interès per la relació entre alimentació i salut ha fet que la nutracèutica i els complements alimentaris tinguin cada vegada més importància. La nutracèutica (nutrició i farmacèutica) defineix un aliment o part d’aquest que, a més de nodrir l’organisme, proporciona beneficis mèdics o per a la salut, incloent-hi la prevenció i el tractament de malalties. La Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Fundació Uriach han posat en marxa la Càtedra Uriach per impulsar el coneixement de la nutracèutica i els complements alimentaris en l’àmbit educatiu, professional i social a través de la promoció d’activitats de divulgació, docència i recerca que permetin el progrés i desenvolupament d’aquesta disciplina al país. La directora de la càtedra és Begoña Muguerza, professora agregada d’aquest departament i responsable del grup de recerca en Nutrigenòmica de la URV.

La rectora de la URV, María José Figueras, i Javier Navarro, director de Consumer Health Care d’Uriach, han signat el conveni de col·laboració que dona sortida a aquesta nova càtedra. Els objectius són, "d’una banda, contribuir a la formació dels estudiants perquè puguin fer front als nous reptes en el camp de la nutracèutica i els complements alimentaris i afavorir la seva inserció laboral en el món empresarial i industrial", s'ha apuntat des de la universitat. De l’altra, "impulsar la formació de professionals del món sanitari, promoure trobades científiques i professionals on difondre la nutracèutica i els complements alimentaris, així com crear noves línies d’investigació en aquest innovador camp d’estudi".

La generació i difusió de coneixement sobre la nutracèutica i els complements alimentaris, des de perspectives diferents però complementàries com són el món industrial, el professional i l’educatiu, "ajudarà a la creació de futurs espais de debat, col·laboració i desenvolupament en aquest camp", s'ha exposat des de la URV.

Activitats formatives i de divulgació

Des de la Càtedra s’organitzaran diferents activitats durant l’any com ara cursos i jornades especialitzades dirigides a professionals i estudiants. A més, a la part formativa, destaca la concessió de beques a estudiants del Màster oficial en Nutrició i Metabolisme (URV-UB) per a la estada en pràctiques en el departament d’innovació d’Uriach, on coneixeran de primera mà el cicle vital complet del desenvolupament de productes vinculats a la nutracèutica.

També està prevista la creació d’un premi anual que s’atorgarà a el millor Treball Final de Màster, relacionat amb la nutracèutica i els complements alimentaris, per als estudiants del Màster oficial en Nutrició i Metabolisme (URV-UB). Així mateix, professionals d’Uriach participaran com a docents aquest màster per donar una visió de la nutracèutica des d’un punt de vista industrial i professional.

Sobre Uriach

La Fundació Uriach va ser creada l’any 1988 coincidint amb la celebració del 150è aniversari de l’inici de l’empresa farmacèutica Uriach, amb la missió principal de preservar, difondre i promoure el coneixement i investigació de la Història de les Ciències de la Salut. Uriach és una companyia farmacèutica familiar nacida en 1838.

Està constituïda per dues àrees de negoci principals: Consumer Health (productes OTC i Natural Care) i Business to Business (que inclou NCEs, Generics i Contract Manufacturing). Té presència a l'estat espanyol, Itàlia i Portugal i ven els seus productes en més de 70 països. Uriach està actualment formada per més de 1.000 professionals i dos centres productius ubicats a la demarcació de Barcelona, ​​que es dediquen a la fabricació de principis d’actius i especialitats farmacèutiques, tant pròpia com per a tercers.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics