Dijous, 23 de Maig de 2024

El PSC de Falset deixa l'equip de govern després d'acusar l'alcalde d''opacitat'

La regidora Maria Jesús Sánchez assegura que 'no podem ni volem ser còmplices d’una política d’opacitat que pot afectar la salut de les persones'.

18 de Juliol de 2016, per Redacció
  • Maria Jesús Sánchez, junt amb l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, i el de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

    Cedida

Les dues regidores socialistes a l’Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sánchez i Immaculada Pujol, han comunicat aquest dilluns a l’alcalde del municipi, Jaume Domènech, que el grup socialista dóna per trencat l’acord de govern assolit a l’inici del mandat amb el grup Independents per Falset (Ipf). D'aquesta forma, les regidores socialistes deixen les responsabilitats que tenien assignades al cartipàs municipal. Tot i aquesta circumstància, Ipf no perd la majoria absoluta. "Ha estat complicat crear la confiançar davant de l'opacitat de l'alcalde", ha expressat Maria Jesús Sánchez. Segons manifesta, aquesta situació s'ha intentat "resoldre durant tot l'any", sense que hagi estat possible.

Segons ha explicat la portaveu socialista Maria Jesús Sánchez, el motiu principal que ha portat a prendre aquesta decisió ha estat "la pèrdua de la confiança política amb l’alcalde i la manca de transparència". Els problemes dels darrers dies amb el subministrament de l'aigua potable ha estat el motiu final de la decisió. "Vam demanar a l'alcalde que alertéS a la població el risc d'emprar l'aigua davant la possible presència d'elements plaguicides, però va optar per no informar a la ciutadania i esperar-se al resultat de les proves analítiques", ha assegurat Sánchez, la qual ha afegit que "no podem ni volem ser còmplices d’aquesta política d’opacitat que pot afectar la salut de les persones".

Ambdues regidores socialistes s’han compromès a continuar treballant pel poble des de l’oposició. “Farem una oposició constructiva, fugint de les polèmiques estèrils però ferma en la defensa del que entenem que és el projecte polític que desitgem", han conclòs. El PSC de Falset estava al capdavant de la regidoria de Serveis Socials, i el Call Jueu, així com diverses tasques de govern. Ara, a l'oposició hi haurà, a més dels socialistes, el regidor Albert Compte, després del trencament de CiU.

El govern de Falset troba 'fora de lloc' que es critiqui la seva transparència

El govern de Falset assegura, en un comunicat, que respecta la decisió del PSC però mostra la seva sorpresa ja que "més enllà de les discrepàncies puntuals lògiques d’un equip format per diferents persones i grups, la sortida es deu a un únic motiu". En relació a l'episodi del subministrament d'aigua de la xarxa de Sant Gregori, el govern indica que no es va alertar a la població del risc "perquè aquest era inexistent" i que davant el rumor sobre la salubritat de l'aigua, l'Ajuntament va fer un comunicat, divendres passat, explicant la situació.

En aquest s'indica que no es pot justificar una situació d'alerta i que d'acord amb el Servei de Protecció de la Salut es va optar per no tallar el consum d'aigua. Els nivells de plaguicides es trobaven per molt poc fora dels límits i ara el Servei de Protecció de la Salut ha sol·licitat una contranalítica, els resultats de la qual es coneixeran aquest dimarts, 19 de juliol, segons el comunicat. El problema es va produir per l'errada de funcionament d'una vàlvula en el procés d'alineament de l'aigua del pou de Sant Gregori, un fet que va provocar que l'aigua no passés pels filtres de carbó, del 13 juny al 7 de juliol.

Pel que fa a les acusacions d'opacitat, el govern subratlla que durant aquest mandat s'han posat en marxa i s'han reforçat els canals de comunicació entre l'Ajuntament i la població, i que troba "fora de lloc" criticar la seva transparència quan "s'han obert les portes del govern" a totes les forces polítiques amb representació al consistori.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges