Divendres, 19 d'Abril de 2024

El mètode Reus

L’equip roig-i-negre va aconseguir el primer triomf com a visitant amb el seu segell i amb el mateix resultat (0-1) que va obtenir en cinc de les sis victòries a camp contrari el curs passat

04 d'Octubre de 2017, per Jesús Jordi/ L'Esportiu
  • Els jugadors del CF Reus celebren el gol de Juan Domínguez

Cedida

El Reus, que la temporada passada va ser l’equip revelació de segona A, continua ben viu. L’equip d’Aritz López Garai va aconseguir diumenge al camp del Sevilla Atlético la primera victòria a camp contrari –en el quart desplaçament– i ho va fer amb el mètode habitual, amb el segell propi, i amb el mateix resultat que va obtenir en cinc de les sis victòries de la temporada passada a fora: 0-1.

Després de perdre amb contundència al camp de l’Oviedo (3-0) i mostrar-se irregular als camps del Lugo i el Llorca, tot i aconseguir-hi empatar, el Reus necessitava demostrar la solvència a camp contrari, i ho va fer a Sevilla. En un exercici de rigor tàctic, solvència defensiva i encert en el moment indicat, va derrotar el filial andalús gràcies al gol de Juan Domínguez en la primera meitat. Amb el partit de diumenge, el Reus ha aconseguit mantenir la porteria a zero en quatre dels set partits que ha disputat. La sensació és que l’equip va a més en defensa, ja que només ha encaixat un gol en els últims quatre partits. En atac, com sempre, rendibilitza al màxim els gols que marca. Amb els quatre que ha fet n’ha tingut prou per aconseguir deu punts i mantenir-se ben situat a la zona mitjana de la classificació.

El curs passat, el Reus de Natxo González va guanyar en el primer partit de lliga, a camp contrari, el Mallorca, per 0-1. També es va imposar amb aquest resultat als camps de l’Oviedo (sisena jornada), el Sevilla Atlético (18a), el Tenerife (30a) i el Nàstic (36a), mentre que en l’altre triomf com a visitant va vèncer per 0-2 al terreny de joc de l’UCAM.

Juan Domínguez, participació creixent amb gol

El gol de la victòria del Reus al terreny de joc del Sevilla Atlético el va marcar Juan Domínguez en el minut 17. El mig gallec va rebre una bona assistència de Fran Carbia des del carril esquerre i va fer un xut col·locat a prop del punt de penal davant el qual no va poder fer res el porter del filial sevillà. Juan Domínguez va arribar a l’estiu al Reus després d’una trajectòria fructífera al Deportivo i el Mallorca com un dels fitxatges més destacats del club roig-i-negre. Va ser dels últims a arribar, de manera que es va perdre el primer partit de lliga i no va ser titular fins a la quarta jornada. Ara encadena quatre titularitats, jugant en un dels vèrtexs avançats del triangle del mig del camp que estableix Aritz López Garai.