Dimecres, 18 de Setembre de 2024

El Reus Deportiu assalta el Palau Blaugrana en el primer partit de semifinals de l'OK Lliga

28 de Maig de 2022, per Josep Cartanyà
  • Reus Deportiu

El Reus Deportiu Virginias ha conquerit aquest migdia el Palau Blaugrana amb una victòria per 3-5 contra el Barça en el primer partit de les semifinals de la Parlem OK Lliga. Avui els de Jordi Garcia han jugat amb el cap i, després d'una primera part amb alternatives, han sapigut sentenciar a la segona meitat i temporalitzar el partit davant la impotència del Barça. Gràcies a la victòria, el Reus Deportiu recupera el factor pista d'aquesta eliminatòria al millor de cinc partits.

Una primera part d'alternances

El partit ha començat amb un intercanvi de cops intens entre amdós equips en una primera part marcada pel joc dinàmic. El Barça ha obert la llauna amb un gol de João Rodrigues, al minut 7, que ha finalitzat una jugada de l'atac blaugrana.

Però la resposta del Reus Deportiu no s'ha fet esperar i, uns segons després, una triangulació a tres tocs ha culminat amb una rematada de primeres de David Gelmà al fons de la porteria (1-1).

Tan sols un minut després, Marc Julià ha estat objecte d'un penal, que ell mateix s'ha encarregat de transformar. El gol posava l'equip roig-i-negre per davant en el marcador (1-2).

Però l'alegria del Reus tampoc ha durat gaire, i al minut 12, Sergi Llorca ha etzibat un tir exterior que ha batut a Martí Zapater (2-2). I al minut 14, l'àrbitre xiula penal contra el Reus i Helder Nunes ha sortit de la banqueta per executar-lo i tornar a posar el Barça per davant en el marcador (2-3).

El partit seguia amb alternances. Al minut 19, Checo Compagno ha estat murri i ha aprofitat una jugada confusa per tornar a empatar el partit (3-3).

Al minut 22, nou penal contra el Reus Deportiu. El porter Zapater ha aturat el primer llençament però l'àrbitre l'ha fet repetir per considerar que el porter roig-i-negre s'havia mogut. Martí Zapater, però, ha tornat a interceptar la bola.

Gelmà torna a avançar el Reus abans del descans

I a només nous dècimes per acabar la primera meitat, un contraatac del Reus ha culminat amb un gol "in extremis" de David Gelmà (3-4), per anar als vestidors amb avantatge.

Ja a la represa, al minut 32, el Reus Deportiu ha tornat a sorprendre el Barça amb un contracop letal que ha trobat Marc Julià amb el cinquè pel Reus (3-5).

Un Zapater brillant, evita la remuntada blaugrana

La segona part ha estat protagonitzada pels atacats insistents del Barça que han xocat contra un Reus, que deixava pocs espais, i amb un ZapateMartí Zapater, espectacular

Al minut 40, l'àrbitre xiula un penal discutit per la defensa roig-i-negre, però el llençament de João Rodrigues ha estat interceptat novament pel porter Martí Zapater, que ha protagonitzat una actuació espectacular.

El Reus Deportiu temporitzava molt bé el joc i feia la pista gran per guanyar temps i el Barça errava molt les passades finals.

Al minut 47, el Reus hauria pogut sentenciar quan el Barça ha arribat a la seva desena falta d'equip. Però, Checco Compagno no ha pogut batre Egurrola.

Gràcies a aquesta victòria, el Reus Deportiu recupera el factor pista. El segon partit de les semifinals es disputarà el proper dilluns 30 de maig, a les 21:05h, al Palau Blaugrana.

Barça: (3)
Reus Deportiu Virginias: (5)

Barça: Aitor Egurrola, Pascual, Nunes, Pau Bargalló i Joao Rodrigues – cinc inicial – Sergi Panadero, Nil Roca, Llorca, Joao Rodrigues, Sergi Fernández.

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Aragonès, Gelmà, Compagno i Julià – cinc inicial – Ballart, Ferran Giménez, Joan Salvat, Pablo del Rio, Marín.

Gols: 1 – 0, Joao Rodrigues (min. 7); 1 – 1, Gelmà (min. 7); 1 – 2, Julià (min. 9); 2 – 2, Sergi Llorca (min. 12); 3 – 2, Helder Nunes (min. 15); 3 – 3, Campagno (min. 19); 3 – 4, Gelmà (min. 25); 3 – 5, Julià (min. 32).

Àrbitres: Toni Ribó i Raul Burgos. Faltes: 11-9.