Dimecres, 10 de Juliol de 2024

El Reus Deportiu Virginias sua per guanyar a la pista del CP Vilafranca

12 de Febrer de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  • Imatge de l'encontre entre el Vilafranca i el Reus Deportiu

Després de dos empats a 4 gols consecutius a l'OK Lliga i la derrota, dijous passat, a la Lliga europea a Barcelos, el Reus Deportiu Virginias s'ha volgut retrobar amb la victòria en la seva visita la pista del cuer de l'OK Lliga, el CP Vilafranca. Un equip que disposa de quatre jugadors que han sortit de les categories inferiors del Reus: Pol Ferrer, Marc Palau, Gerard de Sivatte i Pablo del Rio.

Els de Jordi Garcia s'han plantat a la pista dels vilafranquins amb ganes d'encarrilar el partit des dels primers minuts, però la realitat ha estat una altra. Els locals ha sortit més incisius i han creat perill, amb ràpids contracops, que han fet que es plantessin amb claredat a la porteria de Martí Zapater. A poc a poc, els de Jordi Garcia s'han fet amb el control del partit, tot i l'alt ritme de joc que han plantejat els homes entrenats per Toni Aranda.

Al minut 14, una falta de Ferran Giménez sobre Pablo del Rio ha significat la primera targeta blava del partit, que ha deixat els roig-i-negres amb inferioritat a la pista. La posterior falta directa no l'ha aprofitat Pablo del Rio. A continuació, una altra targeta blava a Roger Martí per una falta sobre Sergi Aragonès, ha equilibrat les forces. Marc Julià tampoc ha aprofitat el llançament i ambdós equips han hagut de jugar dos minuts amb tres jugadors de pista. Al minut 16, Pablo del Rio ha finalitzat, amb un fort xut, un nou contraatac del Patí Vilafranca, en què la bola s'ha introduït per l'escaire de la porteria reusenca i ha inaugurat el marcador (1 a 0).

Aquest gol ha fet aparèixer els nervis dels jugadors reusencs que, amb petites errades, mostraven la seva incomoditat sobre la pista vilafranquina. Aquestes errades han comportat que els roig-i-negres acumulessin moltes faltes, un total de 9 abans del descans. Tot i això, els del Baix Camp han pogut evitar la falta directa per acumulació a la primera meitat, però la reacció reusenca no s'ha vist per enlloc i s'ha arribat al descans amb l'avantatge del Vilafranca per 1 gol a 0.

El Reus Deportiu havia de reaccionar i a la represa, el tècnic reusenc ha fet sortir als teòrics suplents,  entre els quals Guillem Jansà. El jugador de l’equip reusenc de Nacional Catalana, poques hores abans havia perdut la final de la Copa Generalitat contra l'Igualada.

A la represa, els jugadors més joves del Reus Deportiu ha augmentat el ritme de joc i han pogut acostar-se, amb perill, a la porteria defensada per "Chus" Fernández. Però, la primera oportunitat clara de la segona meitat ha estat del Vilafranca, quan els reusencs han fet la seva desena falta d'equip. La falta directa no l'ha aprofitada Emanuel Necchi, ja que Martí Zapater ha evitat el segon dels locals. Al minut 36, "Checco" Compagno tampoc ha tret profit d’una directa a favor dels reusencs, però pocs instants després, el capità del Reus, Joan Salvat ha finalitzat una ràpida triangulació entre ell mateix, Compagno i Marc Julià per fer el gol de l'empat a 1.

Aquest gol ha deixat molt tocat l'equip de l'Alt Penedès, que ha vist com al minut 49, "Checco" Compagno, amb un fort xut des de lluny, feia el més difícil, posar per davant en el marcador els reusencs (1-2). El gol ha esperonat a un Reus Deportiu que començava a mostrar la seva superioritat, amb accions individuals que es decantaven a favor del costat reusenc. A més, un involuntari cop d'estic a la cara de "Checco" Compagno per part de Gabriel Villares ha estat castigat amb una nova falta directa que el xilè Diego Rojas ha transformat per fer un tranquil·litzador 1 a 3.

Semblava que aquest marcador serviria per asserenar i controlar el joc dels reusencs amb vuit minuts per endavant, però una jugada aïllada ha finalitzat amb un xut des de lluny que desvia Arnau Ribas i que ha significat un angoixant 2 a 3. L'emoció estava servida en el tram final del partit, en què els roig-i-negres no podien fer un joc gaire fluid, mentre que el Vilafranca volia el primer triomf de la temporada, animat pels seus aficionats.

Ja en el darrer minut, una acció de Sergi Aragonès ha significat una nova falta directa que Martí Zapater ha aturat i ha  evitat l'empat. Els roig-i-negres han pogut aguantar els darrers segons amb un jugador menys, mentre que el Vilafranca, jugant-s'ho tot sense porter, no ha pogut moure el marcador i continua a l'última posició de la taula de l'OK Lliga, amb 1 punt.

Ara els de Jordi Garcia disposaran d'una setmana sencera per preparar el pròxim partit que jugaran dissabte, a les 9 del vespre, al Palau d'Esports, contra  el segon classificat, el Liceo de la Corunya.

Fitxa del partit:

Digittecnic CP Vilafranca: “Chus” Fernández, Roger Martí, Arnau Ribas, Joan Vázquez i Gabriel Villares.

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Joan Salvat, Sergi Aragonès, Marc Julià i “Checco” Compagno.

Àrbitres: Ivan González i Jordi Reverter.

Gols: (’16) 1-0 Pablo del Rio; (’38) 1-1 Joan Salvat; (’39) 1-2 “Checco” Compagno; (’42) 1-3 Diego Rojas (f.d.) i (’43) 2-3 Arnau Ribas.