Dijous, 15 d'Agost de 2024

El Reus Deportiu Virginias tanca la primera volta de l'OK Lliga amb una victòria a Arenys de Munt

08 de Gener de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  •

El Reus Deportiu Virginias ha finalitzat la primera volta de l'OK Lliga a la pista del penúltim a la classificació, el CE Arenys de Munt, amb una victòria per 2-4 gols. En aquesta temporada d’estrena a màxima categoria estatal, el conjunt del Maresme només ha guanyat el Vilafranca, a més d'empatar contra el Sant Cugat i l’Alcoi. La resta de partits jugats de l'Arenys de Munt han acabat amb derrotes.

Els jugadors de Jordi Garcia, però, no es refiaven d'un equip que no tenia res a perdre i volia agradar als seus seguidors. A més, els roig-i-negres necessitaven començar el 2023 amb un bon resultat per mantenir el quart lloc a la taula i la condició de cap de sèrie per a la pròxima edició de la Copa del Rei, que es disputarà a Calafell, del 2 al 5 de març.

Així doncs, el duel entre l'Arenys de Munt i el Reus Deportiu ha començat amb els dos conjunts sense complexos i amb la intenció de buscar la porteria rival i posar a prova els porters. Les ganes de marcar han portat als reusencs a cometre errades per la precipitació, que els jugadors dirigits per Enric Dalmau no han sabut aprofitar. Això ha fet que Jordi Garcia demanés el primer temps mort molt aviat per reordenar l'equip.

Amb aquest nou plantejament, els roig-i-negres han aconseguit asserenar el ritme de partit, tot i que les ocasions de gol no arribaven. Fins al minut 13, en què un xut lateral del capità reusenc Joan Salvat, ha sorprès el porter de l'Areny de Munt i ha inaugurat el marcador amb el 0 a 1.

Malgrat tenir el marcador en contra, els locals no han abaixat els braços i han continuat posant a prova a un Càndid Ballart molt segur, que treia tots els llançaments dels jugadors locals amb tot el cos. Per la seva part, el Reus Deportiu continuava amb el seu joc de control, i al minut 18, Sergi Aragonès ha fet el 0 a 2, després de recuperar una bola al mig de la pista i definir un contracop. Aquest gol ha afectat la moral i també el joc dels jugadors locals, que els costava reaccionar. Tampoc ho ha fet el Reus i al descans s'ha arribat amb el marcador de 0 a 2 favorable als reusencs.

A la represa, l'Arenys ha sortit decidit a reduir la diferència del marcador i s’ha plantat amb velocitat davant Ballart. Això, ha tornat a portar la precipitació a les accions dels reusencs, que s'han carregat ràpidament de faltes. La insistència dels locals ha tingut els seus fruits al minut 36, en una falta exterior que ha finalitzat amb el xut del jove Marc Puigvert, que ha sorprès Ballart amb l’1-2. El  ha tornar a posar l’Arenys de Munt dins del partit, mentre que el Reus Deportiu, amb 9 faltes d'equip, havia d'aturar l'empenta dels arenyencs. Ho ha fet amb el tercer gol, que ha arribat gràcies a una jugada entre Diego Rojas i Marc Julià.

Semblava que els reusencs podien tornar a controlar el partit, però al minut 41 han fet la desena falta d'equip. El corresponent llançament directe l'ha executat Marc Puigvert que, novament, ha reduït diferències enganyant a Càndid Ballart. Faltaven 9 minuts per jugar i el resultat era de 2 a 3.

En els darrers minuts, els roig-i-negres han intentat adormir el partit, mentre que els locals es veien amb forces per buscar l'empat. L’entrenador local Enric Dalmau s'ho ha jugat tot a una carta i ha diputat els darrers 56 segons sense porter i un jugador més de pista. Una jugada que no li ha sortit bé, ja que Sergi Aragonès ha fet el quart gol des de la pista pròpia.

Amb aquest triomf, el Reus Deportiu acaba la primera volta al quart lloc de la classificació de l'OK Lliga. A la pròxima jornada jugarà, de nou lluny de la capital del Baix Camp, concretament al Pavelló de Les Comes per enfrontar-se a l'Igualada.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, ‘Checco’ Compagno i David Gelmà.

CE Arenys de Munt Solartradex: Guillem Garcia, Aleix Domènech, Django Matthieu, Marc Puigvert i Gerard Oviedo.

Àrbitres: Juan Iglesias i Alberto Pérez

Gols: (’13) 0-1, Joan Salvat; (’18) 0-2, Sergi Aragonès; (’36) 1-2, Marc Puigvert; (’39) 1-3, Marc Julià; (’41) 2-3, Marc Puigvert, i (’49) 2-4, Sergi Aragonès.