Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Eufòria en l’últim sospir a l’Estadi

El CF Reus empata davant el Numancia gràcies a una diana de David Querol in extremis (1-1)

12 de Gener de 2019, per Xavi Turu
  • El roig-i-negre Alex Carbonell conduint l'esfèrica aquest dissabte davant el Numancia

CF Reus

Després de tot l'enrenou del possible comprador que es va viure divendres a la tarda, el conjunt de Xavi Bartolo tenia gairebé l'obligació de treure un resultat positiu en l'últim partit de la primera volta. Ambient fred a l'Estadi amb retrobaments especials. A la gespa del Municipal, Atienza, i a la banqueta rival Artiz López Garai. El tècnic del Numancia i Xavi Bartolo es coneixen de sobres i Garai ha plantejat un esquema decantant-se a defensar que no pas a tenir el control de l'esfèric. Els de Sòria estaven ben plantats en defensa i quan els roig-i-negres perdien la pilota en zona perillosa han sortit ràpidament al contra cop. Matx de picar pedra a l'Estadi.

Gerra d'aigua freda a l'Estadi

Amb el pas dels minuts, el Numancia ha passat a tenir més protagonisme en atac i als ganxets els hi tocava estar concentrats en defensa. Yeboah, guanyava terreny ofensiu amb la seva rapidesa i la seva profunditat. El Reus havia de trobar l'esfèric per sentir-se còmode sobre el terreny de joc i poder fer un pas endavant. Amb poca pilota i amb un gol en contra. Al conjunt de Bartolo li tacaria suar de valent si volia treure un bon resultat de l'Estadi. Al minut 21, i després d'una centrada d'Alain Oyarzun, Catena feia un mal refús i col·locava el primer gol de la tarda en pròpia porteria. Freixanet, tot i fer l'intent d'evitar el gol, finalment la pilota ha acabat entrant al fons de la porteria.

El públic animava i el Reus, amb més nervis que precisió, s'estirava tímidament. Els catalans havien de retrobar la seva essència futbolística per generar joc ofensiu i poder trepitjar l'àrea rival. El gol havia fet mal al conjunt roig-i-negre, que ha amb el suport del públic desplaçat a l'Estadi, juntament amb els càntics a favor de Xavi Bartolo, volien ajudar a despertar a l'equip i a refer-se de la gerra d'aigua freda que havia significat el gol en pròpia de Catena.

Lluita amb premi final

Sensacions diferents a la gespa. Per una banda el Reus, que ha aguantat durant els primers minuts del matx, però que de mica en mica s'ha desinflat i ha perdut l'entitat que l'ha portat fins al futbol professional. El Numancia, que tampoc ha creat molt de joc, ha arribat a la fi dels primers quaranta-cinc minuts amb un resultat més a favor. Bartolo, que sempre sap llegir bé els noranta minuts, hauria de fer un gir a les seves peces per poder capgirar la situació a la gespa.

A la represa, el Reus ha sortit amb ímpetu per aconseguir l'empat. La xerrada de Bartolo al vestidor s'ha pogut veure plasmada a la gespa. Més mobilitat entre els futbolistes reusencs, passades amb intenció i un ritme més alt amb la pilota. Els ganxets només els hi faltava trobar encert en els metres finals per treure, com a mínim, un empat. La insistència reusenca ha servit perquè el Reus aconsegueixi un empat a les acaballes del partit, amb un gran gol de David Querol, que ha reacatat un punt important i merescut a l'Estadi Municipal.

CF Reus: Freixanet; Bastos, Catena, Olmo, Herrera; Gus Ledes, Juan Domínguez (Alfred Planas, 70’), Mario Ortiz; Carbonell (Enri, 83’), Ricardo Vaz i Querol.

CD Numancia: Juan Carlos; Medina, Atienza, Derik, Ganea (Nacho, 86’); Diamanka, Escassi, Fran Villalba; Yeboah (Mateo, 63’), Alain Oyarzun i Guillermo (Jordi, 73’).

Gols: 0-1, Catena (pp), 121 / / 1-1, Querol, '89.

Targetes grogues: Per als locals Ricardo Vaz (6’), Ledes (35’), Querol (89’) i Mario Ortiz (90’) i per als visitants Escassi (32’), Yeboah (48’), Villalba (56’) i Jordi (75’).

Àrbitre: Daniel Ocón Arráiz, del col·legi de La Rioja.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 21 de LaLiga123, disputat a l’Estadi Municipal de Reus amb la presencia de 2.629 espectadors.