Divendres, 04 d'Octubre de 2024

L'autèntic turisme esportiu

Uns cinc mil joves esportistes d'arreu del món participen aquesta Setmana Santa en el torneig Mare Nostrum Cup

22 de Març de 2016, per Josep Cartanyà/ Infocamp
  • El Complex Esportiu de Futbol de Salou acull la majoria de partits de la Mare Nostrum Cup

    Infocamp

Coincidint amb Setmana Santa, Salou ha donat el tret de sortida a la setzena edició del torneig d'esport formatiu Mare Nostrum Cup, que –tot i no ser tan mediàtic com el polèmic Saloufest– enguany ha batut el seu rècord, amb prop de cinc mil participants. Les competicions, del 21 al 28 de març, reuniran joves esportistes d'entre cinc i vint anys que jugaran 900 partits de futbol i 520 de bàsquet en instal·lacions contractades per l'organització a Salou, Reus, Tarragona i Vila-seca.

El torneig de futbol es disputarà entre els dies 24 i 27 de març i reunirà els equips més joves dels principals clubs arribats de Catalunya i l'Estat espanyol, a més de països com ara Finlàndia, Noruega, Suècia, Irlanda, Anglaterra, Escòcia, el Japó, Kuwait, l'Índia i els Estats Units. Una altra dada significativa és que s'utilitzaran dinou camps de futbol 11 i set de futbol 7 simultàniament. Pel que fa al bàsquet, la competició es jugarà del 21 al 23 de març i hi participaran jugadors de Catalunya, Madrid i el País Basc.

L'impacte

El director del Complex Esportiu de Futbol de Salou, Albert Viñas, destaca la magnitud de l'esdeveniment, ja que “no tan sols acull els esportistes, sinó les famílies acompanyants”, i representa l'arribada d'uns nou mil visitants que s'allotgen en hotels, càmpings i apartaments de Salou i d'altres municipis com ara Cambrils i Vila-seca. Tant Viñas com Delfí Vives, l'altre promotor de la Mare Nostrum Cup, lamenten, però, la poca implicació de les institucions en el torneig internacional. A excepció del Patronat de Turisme de Salou –a qui Viñas agraeix la col·laboració–, troba a faltar el suport de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Salou i de la Diputació de Tarragona. L'organització també destaca que cada esportista genera un impacte directe mínim de 300 euros.

Des del 2013, Salou té el segell DTE (destinació de turisme esportiu), que l'acredita com a destinació de referència per a la pràctica de l'esport. Com a conseqüència, cada any milers d'equips de tot el món arriben a Salou per complementar les seves pretemporades. Aquesta temporada, d'octubre a juny, uns mil tres-cents equips hauran participat en tornejos o estades a la capital de la Costa Daurada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges