Divendres, 19 d'Abril de 2024

Partit frenètic que acaba amb derrota dels ganxets

El Reus Deportiu Miró, tot i intentar-ho fins al final, acaba amb un 4 a 3 en contra i trenca la bona dinàmica de la victòria

09 de Novembre de 2019, per Xavi Turu
  • Imatge d'arxiu d'un partit entre el Calafell i el Reus

Reus Deportiu

Després de la pluja de gols al Palau d'Esports de Reus davant del Palafrugell (8-4), el conjunt de Jordi Garcia tenia el repte de consolidar aquest bon moment de forma i continuar sumant victòries. Aquest dissabte davant del Calafell, el Reus Deportiu Miró estrenava el Pavelló Municipal Joan Ortoll, després d'un llarg període d'obres. El duel territorial ha començat intens, els dos conjunts han buscat la porteria rival amb insistència i els primers minuts del partit ha estat per als porters. Anades i tornades constants i màxima intensitat per buscar el primer avantatge al marcador. El Reus ha necessitat concentració i serietat per defensar els ràpids atacs del Calafell.

Un Reus seriós i elèctric

Els ganxets han hagut de ser pacients per trobar el seu moment, fins que després d'una bona jugada col·lectiva, els de Garcia s'han estrenat al marcador amb el primer gol de la nit, obra d'Àlex Rodríguez. Amb perseverança, els roig-i-negres han començat a sentir-se més còmodes sobre el parquet i han començat a marcar el ritme. Tot i les bones sensacions que desplegaven els jugadors reusencs, el conjunt verd no s'ha amagat després del gol inicial de Rodríguez i ha continuat buscant amb insistència el gol de l'empat.

Les bones actuacions de Ballart han fet que els visitants aguantessin el petit avantatge que tenien al marcador. A falta de menys de tres minuts per arribar al descans, Pablo Nájera ha vist una targeta blava que ha acabat amb una falta directa i el gol de l'empat pel conjunt local. Xaus posava la igualada a l'electrònic amb una diana que ha pujat al marcador amb certa polèmica, després d'uns minuts d'incertesa amb els àrbitres i els jugadors. Tots dos conjunts han enfilat el camí de vestidors amb un empat i amb uns segons 25 minuts per acabar de decantar el partit.

Incertesa, desconnexió i reconnexió

En ell segon temps, els reusencs han tornat a necessitar la paciència per trobar el camí de la victòria. Després d'un gol polèmic, que finalment ha pujat al marcador, els roig-i-negres han hagut de continuar picant pedra i més quan al minut 36, els de Ferran López s'han posat per davant del marcador. Oriol Palau avançava al conjunt verd i els jugadors de Garcia havien de nadar a contracorrent per, com a mínim, buscar de nou un empat. Àlex Rodríguez ha disposat d'una clara ocasió després d'un llançament de penal, però el porter Martí Serra ha estat encertat i ha evitat el gol dels reusencs.

La persistència de l'equip ganxet s'ha vist reflectit al parquet i Marc Julià ha sortit al rescat del Reus per posar el 2 a 2 al marcador. El Reus no ha abaixat els braços en cap moment i han continuat buscant el triomf amb insistència, amb estones de desconnexió, però amb un retrobament amb les bones sensacions i el ritme ofensiu dels primers minuts de joc. Tot i això, els verds s'han tornat a posar per davant, amb una diana de Sergi Torné. Partit d'alts i baixos, en què el conjunt més encertat i que ha sabut aprofitar millor els detalls, ha estat el que definitivament ha pogut emportar-se els tres punts. Marc Julià ha posat la igualada a 3 gols pocs minuts abans de la fi del partit, però després d'un petit parèntesi demanat per Ferran López, Marc Xaus ha decidit el partit amb el 4 a 3 final. Els ganxets, tot i completar un partit seriós, no continuen amb la dinàmica positiva de la victòria.

Fitxa tècnica:

CP Calafell: Martí Serra, Sergi Romeu, Arnau Xaus, Guido Elian i Sergi Torné. També han jugat Ángel Rodríguez, Oriol Palau, Borja Espinosa i David París.

Reus Deportiu Miró: Càndid Ballart, Joan Salvat, Tiago Rafael, Àlex Rodríguez i Pablo Nájera. També han jugat Marc Julià, Romà Bancells, Pablo del Río, Luka Hernández i Ferran Giménez.

Gols: 0-1 Àlex Rodríguez (11’) ; 1-1 Arnau Xaus (23’) ; 2-1 Oriol Palau (36’); 2-2 Marc Julià (33’); 3-2 Sergi Torné (44’); 3-3 Marc Julià (48’); 4-3 Arnau Xaus (50’).

Àrbitres: Óscar Valverde i David Calonge.

Incidències: Partit corresponent a la vuitena jornada de l’OK Lliga, disputat al Pavelló Municipal Joan Ortoll.