La tradició de les mones ja ha arribat. Els padrins i les padrines durant aquests dies abans de Pasqua ja compren la mona per als seus fillols, ja sigui el pastís o la figura de xocolata. Les més venudes són les de fruita i de crema cremada, tot i que també hi ha les 'sares', de trufa, de mantega o de nata. A més, se segueixen venent, també, les mones tradicionals d'ous.
El Diumenge de Pasqua és tradicional a tot Catalunya i s'anomena de 'Florida o de Resrurrecció' (La segona Pasqua, en la capvuitada, és la 'Granada') perquè commemora dins el calendari litúrgic cristià, la resurrecció de Crist i el simbolisme dominant -el retorn a la vida- posa les seves arrels en les festivitats agràries de primavera que, antigament, se celebraven a tota la conca mediterrània. Les Caramelles, cançons interpretades per colles de cantaires que sortien tradicionalment a mitjanit, eren de caire religiós o profà, dedicades a festejar els amors o bé satíriques, i duien un fanalet i una cistella on la gent hi deixava ous o diners. La tradició es conserva en molts pobles i viles de la comarca i el país.
Les figures de xocolata més venudes són, principalment, les relacionades amb el Barça, ja siguin els clàssics ous embolicats amb paper i un llaç del Barça o les figuretes dels jugadors. A més, també es venen figures de xocolata de diferents dibuixos infantils, com Bob Esponja, Dora la Exploradors o Monster High. Com a toc reusenc, també es poden trobar figures de diferents elements de Reus, com la Mulassa, el Lleó, el gegant Indi, el campanar, el Festival Roseta Mauri, entre altres. Enguany, cal destacar el bon nombre d'elaboracions d'ous i figures amb la bandera catalana estelada o independentista.
Les pastisseries que Reusdigital ha visitat són Soler Pont, Pastisseria Poy, Casa Padreny, Miquel Caelles, Pastisseria Mare Molas i Pastisseria Huguet.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics