Dimarts, 11 de Maig de 2021

La mòmia de Prim s'instal·larà definitivament al cementiri a principis de juny

L'espai s'inclourà en les rutes turístiques de la ciutat

14 d'Abril de 2014, per Josep Gallofré
  • El nou espai on anirà el sarcòfag del general Prim

    ACN

La sala utilitzada, que té una mida de setanta metres quadrats, es troba al vestíbul del Cementiri de Reus i era utilitzada anteriorment com a capella. "És un espai neutre, de marbre blanc, de cara a quÈ el sarcòfag i el mausoleu del General Prim tinguin protagonisme", ha definit l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer. A més, l'espai inclou una zona central rebaixada trenta centímetres, on se situarà la figura treballada i restaurada al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

El sarcòfag es podrà veure només entrar al cementiri, al vestíbul, per a "quÈ doni la benvinguda", segons Pellicer. Les obres s'han coordinat amb el seu trasllat i està previst que a principis de juny es pugui fer la inauguració oficial. Actualment, el procés es troba en fase de coordinació entre les regidories d'Urbanisme i Cultura. El sarcòfag, que pesa 1.600 quilograms, arribarà a Reus compost de cinc-centes peces i es muntarà directament a la seva ubicació final.

El sarcòfag estarà protegit per un vidre aïllant

El mausoleu no se situarà a l'espai exterior del cementiri per "qüestions de manteniment", ha dit el batlle reusenc, el qual ha afirmat que "hi havia diverses opcions per situar-lo, però considerem que aquesta és la millor". En aquest sentit, a l'entrada de la sala s'inclourà una vidriera, exigida pel Centre de Béns i Immobles de Catalunya, que servirà com a mètode de seguretat i d'aïllament tèrmic per tal de no alterar el material.

Les obres, que han durat al voltant d'un mes, han estat executades per Construccions Vilella, amb un cost de 68.525,11 euros. L'espai romandrà sempre obert en l'horari del cementiri.

El projecte de reubicació del mausoleu, en un espai preeminent a l'edifici d'entrada del cementiri, constitueix un homenatge de la ciutat de Reus a un dels seu fills il·lustres més coneguts, a la vegada que posarà en valor la importància artística de la peça funerària, obra de Plácido Zuloaga, i, per extensió, de tot el conjunt històric i artístic del cementiri. A més, s'inclourà en les rutes turístiques de la ciutat. "Serà un espai de primer ordre", ha comentat Pellicer.

El sarcòfag de ferro està totalment decorat amb damasquinatge d'estil neoclàssic i data entre el 1873 i el 1875, dins els corrents de l'antiguitat clàssica i el Renaixement. Té forma de caixa i està aguantat per quatre pilastres, també de ferro damasquinat. A les cantonades s'hi troben quatre columnes estriades, rematades per la representació d'una làmpada amb flama. Sobre la tapa envoltada per motllures, hi ha una figura jacent esculpida en plata, que representa el general Prim.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan A  15 d'Abril de 2014

Contingut del monument

La mòmia la podrem veure? Vist que ha estat tant ben restaurada!

JOSEPP  14 d'Abril de 2014

QUINA AUSTERITAT

Austeritat que es compagina amb marbre blanc, llavors el meu pis que no té marbre, encara que si els mateixos metres, com ho qualifico?, almenys és xocant la notícia.

Reportatges