Dilluns, 08 de Març de 2021

Autobús urbà gratuït per a les persones amb discapacitat psíquica

05 d'Octubre de 2015, per Cristina Guzmán

El Plenari Municipal del passat 17 de juliol va aprovar per unanimitat la moció presentada pel Grup Municipal de CiU en la qual demanàvem la gratuïtat de l’autobús urbà per a les persones amb malaltia mental o discapacitat psíquica. Vam fer pública la nostra satisfacció davant el gran consens que hi va haver entre totes les forces polítiques presents a l’Ajuntament de Tarragona a l’hora d’aprovar aquesta proposta, una demanda que considerem absolutament necessària davant la situació en què es troben molts dels tarragonins i tarragonines amb malaltia mental o discapacitat psíquica.

A la nostra ciutat existeixen diversos centres sense ànim de lucre la finalitat última dels quals és millorar la qualitat de vida de les persones afectades de malaltia mental o amb una discapacitat psíquica. La millora d’aquesta qualitat de vida d’aquestes persones passa per la seva inserció social i laboral. Els treballadors amb discapacitat dels Centres Especials de Treball que hi ha a Tarragona realitzen diferents tasques, la majoria d’elles relacionades amb jardineria, poda i treballs forestals que tenen lloc en diverses zones verdes de la ciutat.

La majoria d’aquests treballadors reben el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i fan una desena de viatges setmanals amb l’autobús municipal per desplaçar-se al seu lloc de feina, fet que representa un cost important per al seu nivell d’ingressos. Actualment, molts d’ells no poden adquirir la targeta bonificada de transport urbà perquè un dels requisits indispensables que s’exigeixen des de l’Ajuntament de Tarragona és ser pensionista. I, en el cas de ser pensionista, aquest col·lectiu només té dret a la gratuïtat de l’autobús urbà si acredita tenir un grau de discapacitat del 65% o més, tenint en compte que molts dels treballadors dels Centres Especials de Treball tenen un grau de discapacitat entre el 33% i el 65%.

Per tot aquest motius vam presentar la proposta al Plenari Municipal i celebrem la seva aprovació per unanimitat. Però ara s’ha de treballar perquè es compleixi, perquè aquesta no és converteixi amb una altra de les nombroses mocions aprovades que, malauradament, per motius diversos, no s’acaben executant. No estem parlant d’inversions milionàries ni de nous endeutaments que perjudiquin les arques municipals, sinó que es tracta d’una demanda que millorarà la qualitat de vida d’un col·lectiu molt important de la nostra ciutat i que per fer-la realitat només cal voluntat política. Tal i com proposa la moció presentada pel Grup Municipal de CiU, totes les persones empadronades a Tarragona amb un grau de discapacitat psíquica del 33% o més, siguin o no pensionistes, han de ser beneficiaris de la targeta bonificada de transport urbà abans de l’1 de gener de 2016. 

Cristina Guzmán és consellera del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Tarragona.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics