Dimecres, 03 de Març de 2021

Reus no vol la independència

02 d'Octubre de 2015, per Juan Carlos Sáncez

Passats ja uns dies de les eleccions del 27S, se suposa que els partits polítics han tingut temps d’analitzar a fons, interioritzar i valorar els resultats obtinguts. I dic “se suposa” perquè hi ha uns quants que semblen no adonar-se’n del que han expressat les urnes.

Ciutadans és l’autèntic vencedor d’aquestes eleccions autonòmiques, ja que ha estat la formació que, presentant-se amb un programa amb més de 800 propostes per governar la Generalitat, més vots ha obtingut. Perquè CDC i ERC, que es van presentar en coalició per pervertir el sistema electoral (demostrant així la urgent necessitat de canviar la injusta Llei Electoral espanyola), van plantejar els comicis en clau plebiscitària, amb el monotema de la independència per bandera i sense programa electoral. L’única proposta d’aquesta coalició interessada ha estat trencar amb Espanya i dur Catalunya a la ruïna. No s’han presentat per a governar la Generalitat. De la seva part no hem escoltat ni una simple proposta de govern.

I aquestes “eleccions plebiscitàries” que tant han defensat, les han perdut, tant a Catalunya com a Reus. La coalició secessionista ha obtingut 19.557 vots, però en segon lloc, a només 7.000 vots, Ciutadans ha comptat amb la confiança de 12.622 reusencs. Les forces del “sí” a la ruptura han sumat 23.828 vots però els partits contraris a la independència (Ciutadans, PSC, PP, Catalunya Sí que es Pot i Unió) hem sumat 28.428 vots. Fins i tot si traiem d’aquesta aritmètica als “no totalment definits” Catalunya Sí que es Pot i Unió, la suma queda en 24.016 vots contraris a la independència. El “no” guanya al “sí” a Reus. Això ningú pot negar-ho.

Queda clar, per fi, que Reus és una ciutat que majoritàriament no vol la independència de Catalunya? Els números parlen per sí sols. Què ens diu ara l’alcalde Pellicer sobre l’adhesió de la nostra ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)? Encara li sembla un acord just per a tots els reusencs?

Reus ha optat pel “no” i una bona part dels veïns (un 23,74%) ha escollit votar a Ciutadans per expressar-ho. Donem les gràcies a aquestes 12.622 persones que han confiat en nosaltres per portar al Parlament de Catalunya sentit comú, valors, responsabilitat, transparència i treball. Ens comprometem a fer-ho i treballarem dur per impulsar el nostre projecte comú per a Catalunya i Espanya.

Juan Carlos Sánchez és portaveu del grup municipal de Ciutadans (C's) a l’Ajuntament de Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (15)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

roser  04 d'Octubre de 2015

de que va aquest que a casa

de que va aquest que a casa seva el coneixen? com s'atreveix a dir una bestiesa aixi, aixo es conversa de cafetería i no de gen seria. el fatxenda repeteix el discurset español, si volen dir aixo, que ho diguin, ja s'ho trobaran, sempre capgirantho tot, pobrets.

josep  04 d'Octubre de 2015

Sr. Mapi, a voste no li

Sr. Mapi, a voste no li agrade que diguin les veritats, parque fa mols anys paguen sous a lladres que voten la republica catalana pagan tambe dels meus impostos,con per ejemple 12000 e. AMI, que ancara no se si pague ER CUP o al Sr. Pellicer

Mapi  03 d'Octubre de 2015

el sou d'aquest senyor...

Jo he de contribuir a pagar-li el sou amb els més impostos i aguantar tantes tonteries??? ... espero que a la nova República Catalana s'instaurin les llistes obertes i aquests "`pajarus" caiguin pel seu propi pes

Jordi  03 d'Octubre de 2015

Sr Juan Carlos

Primerament, vostés han aconseguit un èxit innegable. Ara bé, presentar-se com "guanyadors", només ho puc calificar de narcisista, els números són els que són. No cal parlar-ne més.
Segon, tinguin present que vostés han tingut molt d'èxit aprofitant bé diverses zones electorals que havíen quedat orfes:
1-Els partits d'àmbit estatal no han tingut el suport normal, degut al seu barruer tractament de les demandes de gran part de la societat catalana.
2-La movilització de molt electorat espanyolista, que moltes vegades no votaven en eleccions catalanes.
3-La constant aparició del seu líder per TV, normalment en medis afins.

Per tant, en la meva opinió, això s'ha traduït en un èxit electoral. Ara bé, tingui present que la pròxima vegada pot no donar-se una circumstància tan propícia. De totes maneres, em sobta el diferents que som els catalans, tant, que inclús ens hem inventat un partit català no nacionalista, enlloc de votar als partits espanyols de sempre. Ara bé, caldria veure com ho faran a les generals, Catalunya funciona electoralment diferent que la resta. Tinguin-ho ben present!

Ni d'aquí ni d'allà  03 d'Octubre de 2015

El Sí i el No

Bon dia, puc veure al seu article que compta vots, els vots conti'ls quan hi hagi un referèndum, ara (estaria bé compta vots), però comptem escons, pel que fa a Catalunya. Segona cosa, ara vec que posen al mateix sac (al del NO) a C's, PSC i PP, que fins aquí ho entenc, però Catalunya Sí Que Es Pot i Unió??? Aquests 2 últims partits no estan ni pel Sí ni pel No, i dins els seus partits tenen gent de totes les opinions. Amb un referèndum ho acabàvem sabent aviat. No agafaeu vots als vostre bàndol quan no hi van.
Que tingui un bon dia.

Jordi Gonzàlez  03 d'Octubre de 2015

C's guanyador de que?

A veure si em,pot explicar quin es el criteri matemàtic, filosòfic o com n'hi vulgui dir, que el porta a afirmar que C's ha guanyat les eleccions.
Si no estic confós, 19.557 es més que 12.622, vaig bé Sr. Juan Carlos? i unes eleccions, si no tinc mal entès, son la manera que tenim la gent de donar suport a les formacions polítiques que s'hi presenten, cert? doncs crec que vostè s'ha equivocat comptant vots. Miri, ja veurà com si posa 19.557 i n'hi resta els 12.622 de la seva formació, descobrirà que la llista de Junts pel Si te 6.935 vots més que la llista que, vostè afirma que ha resultat guanyadora d'aquestes elccions.
I no es cregui pas que soc de números, que va! Ni tampoc es cregui, que fent-li aquesta senzilla resta, estic tractant de reivindicar la victoria dels de la llista d'en Mas l'humil, que vaaaa. Això li dic, senzillament, perquè crec que es una evidencia, per més extrany que li pugui sonar.
Aquí, un servidor, que no es independentista però votant de les CUP, li suggeriria, ara que el poble, legítimament, els ha otorgat una major responsavilitat situantlos com a cap de la oposició, els sugeriria un mínim de honestedat. Potser ara entendrà, que un no independentista, voti CUP i no, per exemple, a vostès. Moltes gràcies.

Torrecollons  03 d'Octubre de 2015

Eleccions

Sr.Juan Carllos Sánchez, és veritat que el seu partit va fer un bon paper a Reus, en les eleccions al Parlament de Catalunya. El que es va votar el 27S va ser per elegir diputats al Parlament de Catalunya i no un referèndum. Encara no ha quedat clar? Els resultats de cada elecció no és poden comparar amb les d'una altra. Amb un referèndum la resposta seria Sí o No i llavors tot quedaria més clar. I si us plau la societat de Reus no està partida i ja som grans per poder decidir pel nostre futur.

Joan Tortajada   03 d'Octubre de 2015

Una mentida encara que es

Una mentida encara que es repeteixi moltes vegades mai es converteix en veritat. Cal reconèixer el bon paper fet per C,s en aquestes eleccions, però dir que les ha guanyat és manipular els resultats als servei d'una idea. Si la independència hagués perdut, estarien tots els favorables al no repetint fins l'extenuació la mateixa cançó? No era la seva líder, durant les eleccions, qui acusava al cap de Catalunya sí que es pot de ser un independentista. Perquè ara els compteu amb els del NO? Siguem seriosos, malgrat l'atac de totes les TV estatals, dels bancs, dels oligarques empresarials, del govern central - que ho hauria de ser de tots els espanyols, se'n sentin o no, ha guanyat la independència! Visca CATALUNYA LLIURE I INTEGRADORA!

Antoni Badimon  03 d'Octubre de 2015

Més llenya al foc innecessari

Més llenya al foc innecessari. Els resultats de C's han estat boníssims però no s'han de barrejar "xurros con merinas". Facin oposició constructiva i faran el millor favor a la seva Espanya i a Catalunya

Jordi  03 d'Octubre de 2015

Jordi

Quan comencin a governar a Madrid tots aquests senyors de Cs (amb el PP) amb les seves polítiques lliberals i de dretes, llavors molts d'aquests que els han votat sense saber que votaven (tret de la independencia que tan critiquen però que els ha servit per guanyar vots) ho deixaran de fer.