Divendres, 01 de Març de 2024

Carta oberta al regidor d’Educació de Reus

12 de Maig de 2020, per Carmina Pozuelo

Benvolgut senyor Recasens,

Vostè coneix de sobres que les polítiques educatives a la ciutat de Reus en els darrers anys han creat un greu problema de segregació. La davallada en la natalitat ha afectat en un 95% a l’escola pública i només un 5% a la concertada, quan hauria estat més equitativa una afectació proporcional, és a dir, un 60% a la pública i un 40% a la concertada que eren els nivells d’escolarització a Reus abans de que agafés les rendes la senyora Dolors Sardà, l’exregidora d’ensenyament que va ser qui la va precedir en aquesta responsabilitat.

La senyora Sardà es va deixar una cosa per fer: l’adscripció única. Ho va intentar, però es va trobar amb uns pares i mares organitzats en Ampes que van sortir al carrer, van anar als mitjans de comunicació i van aturar aquesta mesura que, com vostè recordarà, ja que era entre els pares i mares enfadats, es volia fer sense parlar-ho amb les organitzacions de pares i mares. Davant d'aquesta reacció, la mesura es va paralitzar.

Aquest curs, dos anys més tard i amb un altre regidor, vau tornar a posar damunt la taula l’adscripció única, unilateralment. Després de rebre moltes crítiques per aquesta situació, on un regidor que abans criticava la mesura ara l'aplica, vostè cedeix una mica i convoca una taula per parlar amb les organitzacions de pares i mares i les direccions dels centres. El confinament pel Covid-19 ha fet que aquesta taula no es pogués celebrar i s'ajornés.

Malgrat que aquest any els nois i noies tenen més incerteses que mai respecte a com serà la seva educació i les famílies una pressió enorme, vostè, "consensuant-ho" amb el Departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha decidit que el millor és aplicar aquesta mesura pel curs 21-22 sense parlar amb ningú més. Que en tot cas ja ho parlaran després, diu.

Senyor Recasens, no em puc creure que el fet que 16 de les 21 AMPAS implicades hagin signat un manifest demanant que la mesura s'ajorni fins que puguin dir la seva no li sembli rellevant. A més canviar de parer en un moment de confinament, on la societat no pot protestar, manifestar-se ni organitzar-se igual que abans sembla poc democràtic. Aquesta mesura no es pren per la urgència del moment, es pren per aprofitar que no es pot organitzar una resposta de rebuig.

Cadascú que li posi el nom que vulgui. Si hi ha alguna raó de pes perquè només hi hagi aquesta opció, digui-la. Expliqui-ho. S’estalviaria que li critiquin la “opacitat” amb què s’ha dut el procés i s’estalviaria també, els dubtes que genera entre pares i mares de si la mesura servirà per combatre la segregació escolar que pateixen els centres de la nostra ciutat. Si el regidor només està per aplicar fil per randa tot el que diu la Generalitat, potser deixem que aquest tema el portin des d'allà directament i ens estalviem un tram. Igual que l'han convençut a vostè, Sr. Daniel Recasens, intenti convèncer-nos a la resta.

Potser ho entendrem el seu objectiu, o ben al contrari, o pot ser li traslladarem nous arguments en contra de la mesura i a favor de l'educació pública a la ciutat. Però amb una mesura d’aquest calat, no actuï sense parlar amb totes les parts implicades ni sense explicar l’impacte que tindrà. No permeti que els pares i mares portin els seus fills i filles a l’institut amb inseguretat. No crec que aquest sigui el moment de posar més incerteses a les famílies. I per això, des del PSC li demanem que reconsideri la situació i, aprofiti aquesta reunió per esmenar les actuacions anteriors i passar d’ignorar les Ampes a treballar colze a colze amb elles.

Té tot un any per poder fer-ho. Tots i totes li agrairem. Moltes gràcies.

Carmina Pozuelo és regidora del PSC a l’Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Xarli   12 de Maig de 2020

Esquerres o dretes

No se si Recasens , un nou vingut a la política, es d'esquerres o dretes el que si està clar que és de fets consumats i de tirar pel dret. somriures però faig el que em dona la gana, no ha tingut en compte les ampas. Imposició pura i dura

Job Petrus  12 de Maig de 2020

Ni idea

Aquest regidor d'EDUCACIÓ , ni idea i de CULTURA, ni te'n parlo. Els únics mèrits que va fer per ocupar un lloc a la llista del pseudopartit d'esquerres ERC va ser ser advocat defensor indepe,,,