Dijous, 07 de Desembre de 2023

Carta oberta a l’alcalde de Reus

09 d'Agost de 2016, per Jordi Rubio

Un cop retornat a la feina i redescobrint què ha anat passant aquestes darreres setmanes a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, només puc estar trist. Trist per tenir els polítics que tenim i els gestors que patim des de fa massa anys. De veritat algú pensa que cal mentir descaradament a uns i altres, premsa inclosa, per a què qualsevol decisió sigui vàlida sense analitzar per què s'ha arribat a ella?

Li cal a l'alcalde d'una ciutat com Reus comparar els Hospitals de Móra d'Ebre ("germà sobrealimentat" segons paraules seves) amb l'Hospital de Sant Joan de Reus ("germà infraalimentat”, segons paraules seves) d'una manera tan falsa...? Una declaració d'aquest tipus només pot ser fruit de la ignorància de l'alcalde o de la seva mala fe en manipular la gent a través dels mitjans... No sé què és pitjor.

No, senyor alcalde Pellicer. L'Hospital de Móra no està sobrefinançat. Al contrari, pateix retallades repetides des de fa massa anys, contractacions precàries i alguns materials tenen més de 25 anys d'antiguitat... Res a veure amb el projecte megalomaníac del nou Hospital de Reus, dotat de conveni propi per als seus treballadors, molt per sobre del que tenim els treballadors de Móra d'Ebre i dotat amb tecnologia punta... I si no ho sap, jo li explico convidant-lo a fer una visita a aquestes instal·lacions, que són les seves, ja que vostès són els nostres propietaris.

Fa molts anys que alguns sospitem, a través dels comptes públics presentats pels nostres (pels seus) gestors, que hi ha fluxos de diners poc clars i mai prou ben explicats. Fa massa anys que sospitem que a nosaltres ens escanyen per poder mantenir el ‘buc insígnia’.

Pensi senyor alcalde de Reus que el grup Sagessa ha tingut el dubtós honor de mantenir dos directors generals durant molt de temps amb salaris astronòmics, si no m'equivoco els més elevats de tot Catalunya en la seva època en empreses de gestió sanitària. I que el consell d'administració, és a dir, vostès i/o els seus antecessors, ho han consentit i en són responsables. Com són responsables del gran desviament pressupostari que va suposar construir el nou hospital de Reus...

Tot plegat és diner públic. Diners de tots..., per no parlar de tot allò que la justícia està investigant del cas Innova i que té molt a veure amb tot allò exposat.

I en lloc d'això, senyor Pellicer, vostè diu que a Móra d'Ebre estem “sobrealimentats" i que per això s'emporten els diners de les reserves de Móra cap a Reus, que està "infraalimentat"... Ja ho entenc, per a qualsevol polític les altres mesures proposades eren absolutament impopulars... Molestar la gent de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta o el Priorat no té cost electoral des de Reus. Emportar-se els diners de comarques per "salvar" l'Hospital de Reus, fins i tot li pot donar algun rèdit electoral a la seva ciutat.

L'Ajuntament de Reus va aprovar per unanimitat la presència d'un membre del Comitè d'Empresa al consell d'administració. Simplement volíem estar assabentats de la gestió que es fa de primera mà. I volíem saber si es faria, quan i com la presa de diners. Però d'això ja han passat 2 mesos i encara no ho han fet efectiu. Encara no hi som. Ara ja sabem el per què. No volien queixes ni protestes dins del consell fins que el traspàs fos una realitat.

No sé si és fruit de la ignorància o de la mala fe, però els seus comentaris no són dignes d'un alcalde d'una ciutat important com Reus. Tots ens equivoquem; suposo que és el que a vostè li ha passat, i que rectificarà.

Perquè, en el cas de que tot fos una mentida premeditada, l'única sortida digna que li quedaria seria la dimissió.

Jordi Rubio Barris és president del Comitè d'Empresa de l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

CANICLOSO  10 d'Agost de 2016

Al Sr. Juan

El escrito es correcto en todo su contenido Sr. Juan. Vergüenza me daría tener un hospital que no tiene capacidad para atender no solo a los enfermos de Reus, si no también a los que vienen de la comarca. No hay médicos para hacer resonancias, radiografías, etc. Se mandan a Sabadell, como si fuese aquí en la esquina, y Tarragona al lado ni caso. Se han gastado, perdón despilfarrado dinero sin control... No insisto en más.

Alfredo Abadías Selma  09 d'Agost de 2016

Un "megahospital" amb moltes dependències tancades.

Potser la maniobra de comptabilitat és correcta, però per arribar al desastre econòmic, alguna cosa hauran fet malament els gestors.
Tenim un "megahospital" amb moltes dependències tancades, i quan vas a urgències, per manca de personal, et pots trobar esperant més de tres hores.
A veure si es depuren de veritat responsabilitats i es gestiona bé aquest hospital que hauria d' ésser punter per la infraestructura que té.
Em sembla molt valent el Sr. Jordi Rubio Barris amb la seva carta oberta. A veure si com a mínim algú escolta i fa quelcom des de la seva responsabilitat política.

Juan  09 d'Agost de 2016

otra vez con el hospital

yo le diría al señor escribiente que no fuera tan puntilloso, lo que han hecho ( el trasvase del dinero es correcto entre sociedades ) no hay nada malo, en esto no se molesta a nadie y que si se beneficia de un principio es la creación de un buen hospital para toda la comarca, creado y gestionado desde Reus y por si fuera poco creando una serie de puestos de trabajo que han ido creciendo a lo largo de estos años, así que lo del trasvase es correcto

Reportatges