Dimecres, 03 de Març de 2021

El PAM: una broma inadmissible

03 de Desembre de 2019, per Andreu Martín

L'equip de govern ha presentat a bombo i plateret un suposat Pla d'Acció Municipal (PAM), un document, al nostre entendre, massa pobre i inconcret per esdevenir l'eina útil que Reus necessita per avançar fins al 2023. I a més, ha sotmès la seva aprovació al Ple, però avisant abans que el document està tancat i no admet propostes de millora. És a dir, hem assistit a un dels exercicis de pèrdua de temps més importants del mandat, a canvi d'un titular als mitjans de comunicació. Aquest és el tarannà de l'equip de govern.

El PAM és un recull de promeses electorals i de serveis que ja presta l'Ajuntament. No té res d'estratègic, perquè no determina objectius ni marca prioritats, ni és un full de ruta perquè no inclou un calendari d'actuació. Tampoc no és cap mostra de transparència com ens vol fer creure el govern, perquè ningú no sap els diners que s'hi destinaran ni com afectarà els plans d'inversions i als pressupostos dels pròxims anys. I no hi ha evidències suficients de la seva viabilitat.

El PAM no desenvolupa les accions relacionades. Ens diuen que aquesta fase arribarà al llarg del mandat i això demostra, una vegada més, que el govern no té cap estratègia i que no ha fet un exercici previ de pensar quina ciutat vol per al futur. No té clar què ha de prioritzar! Diuen que d'això se n'encarregarà la ciutadania, que tindrà la responsabilitat d'establir la urgència de les actuacions. UN altre error greu. Un Pla d'acció ha de ser fruit d'una sèrie de decisions d'acord amb unes prioritats clares. Primer s'ha d'escoltar la ciutadania i, d'aquest procés, n'ha de sortir el PAM com a resultat. No a l'inrevés. A més, que no s'escolti a l'oposició és preocupant, però als col·lectius d'interès locals, que podrien aportar tot el seu coneixement, és molt greu i aïlla el govern de la ciutat.

Un cop més, el govern no ha fet la feina i, com ja hem dit en algunes ocasions, estem davant d'un equip de molta foto i poca acció. Els tres socis de govern, JuntsxReus, ERC i Ara Reus, han estat incapaços de definir i pactar prioritats. Tenim el mateix govern que en mandats anteriors, una suma d'interessos partidistes i cadascú defensant el seu terreny i el seu programa electoral.

Aquest PAM no és seriós. I no podem admetre que per sortir del pas dels compromisos adquirits, se'ns presenti un document com aquest. Més que un Pla d'Acció Municipal estem davant d'un Pla d'Ambigüitat Municipal que servirà de ben posa cosa.

Paper mullat i un engany a la ciutadania.

Una broma inadmissible.

 

Andreu Martín és portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics