Dissabte, 16 de Gener de 2021

Els treballadors i treballadores estem d’enhorabona

27 de Gener de 2020, per Sandra Guaita

En un article anterior, que feia referència al ple d’investidura de la 14a legislatura al Congrés dels diputats, alertava que la composició de la cambra fa preveure un període difícil, si l’estat de crispació de la dreta no baixa, però que els crits no faran tirar enrere la il·lusió, la força i la voluntat del govern d’esquerres per donar solucions als problemes reals de les persones. Han passat just 15 dies de la posada en marxa de la nova legislatura que presideix Pedro Sánchez i ja han estat acordades importants mesures econòmiques com són l’augment de les pensions un 0,9%, l’augment del salari dels treballadors i treballadores públics i l’augment del Salari mínim interprofessional (SMI) a 950 euros, gràcies a un acord amb els sindicats i la patronal.

Es tracta d’un 5,5% més que al 2019, un augment que s’afegeix al del 22,3% aplicat l’any passat, que l’havia situat a 900 euros. I l’objectiu és arribar als 1.200 euros al 2023. Queda demostrat que el govern socialista ha vingut a canviar la vida de la gent. Estem parlant d’un gran avenç en l’àmbit dels drets laborals. D’una gran notícia, que millorarà la vida de moltes famílies i, en concret, a dos milions de treballadors i treballadores al conjunt de l’estat espanyol i 14.000 a les nostres comarques.

Milions de persones perjudicades pels anys d’inacció i congelació del salari mínim, per part del govern del PP, que recuperaran poder adquisitiu. Una mesura que ajudarà a combatre la precarietat del mercat laboral i la pobresa en el treball i que garanteix la suficiència de la retribució salarial que proclama la Constitució, com un dret dels treballadors per la prestació laboral, que es va veure seriosament compromesa amb el govern del Partit Popular.

Una mesura que vetlla per una distribució justa de la riquesa, que actuarà com un mecanisme de cohesió social, en tant que hi haurà un repartiment més equitatiu de la renda i que, a més, incidirà de manera positiva en la pensió de jubilació dels treballadors i treballadores. Millorar la dignitat de les persones, augmentar la cohesió social i efectes positius al creixement econòmic i la sostenibilitat dels nostre sistema de protecció social són raons prou importants que reclamaven urgentment la dignificació del Salari mínim interprofessional.

Ho vam prometre en campanya: el candidat Pedro Sánchez es va comprometre a un augment del SMI i a fer-ho de la mà dels agents socials. Ho vam recordar durant la investidura: el president Pedro Sánchez es va fixar l’horitzó d’assolir el salari mínim al final de la legislatura al 60% del salari mitjà del país. I ho em complert només encetar el mandat. Som un govern que fa efectius els seus compromisos. Som un govern que treballa per la justícia social. Som un govern que ha vingut decidit a canviar i millorar la vida de les persones. Res ni ningú no ens aturarà.

Sandra Guaita és diputada del PSC al Congrés i regidora de l’Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics