Dimecres, 02 de Desembre de 2020

Sumar-nos contra el canvi climàtic

14 de Febrer de 2020, per Daniel Rubio

Cada cop es parla més sobre el Canvi Climàtic i els seus efectes són cada cop més notoris i evidents. Davant aquesta situació no ens podem quedar impassibles, ja que els nostres actes són els causants de l'escalfament del planeta i per tant responsables també de fer tot allò que sigui possible per mitigar-ho en les nostres accions del dia a dia.

Des de l'Ajuntament de Reus, no hem volgut quedar-nos de braços plegats i hem decidit seguir apostant per la producció de l'energia renovable i, concretament, l'obtenció de l'energia elèctrica a partir d'energia fotovoltaica.

I què és això de fotovoltaica? El concepte cada cop és més conegut entre les energies renovables però per qui encara no conegui de què es tracta, segurament sí que li sonarà millor si parlem de plaques solars oi? I és que consisteix a obtenir energia elèctrica a partir del reaprofitament de la llum del sol. Sense dubte la millor forma, o més sostenible, d'obtenir electricitat de forma renovable, inesgotable i no contaminant. Sorprenent, veritat? Doncs des del 2007 l'Ajuntament de Reus ha anat instal·lant de forma progressiva fins a un total de 7 plaques fotovoltaiques a diversos centres, escoles i biblioteques de la ciutat.

S'imaginen quin ha estat el resultat? Aquesta aposta ens han permès obtenir en total una producció anual de 421.769 kWh en els darrers 5 anys. Saben a què equival o quantes llars poden abastir-se d'electricitat? Si calculem que una llar de quatre membres pot consumir entorn d'uns 3600 kWh l'any, les plaques fotovoltaiques instal·lades generen electricitat suficient per abastir 117 llars! A més, com dèiem, electricitat obtinguda d'una font renovable, inesgotable i no contaminant com és la llum solar i per tant sense els efectes habituals contra el planeta.

No obstant cal prendre conscienciació donat que tots podem contribuir a ser més eficients i contribuir en l'estalvi energètic amb petites accions en el nostre dia a dia i les nostres rutines. Des de l'Ajuntament, i amb motiu d'aquest Dia Mundial de l'Energia, volem constatar el nostre continuat compromís en aquesta línia, tot pensant en el nostre planeta, combatre el canvi climàtic, així com la cura per la nostra ciutat i els seus habitants.I tu, què hi fas per canviar-ho?

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics