Dimecres, 03 de Març de 2021

Espanyolisme al ple municipal

05 de Setembre de 2015, per Edgar Fernàndez

Coincidint amb la convocatòria de les eleccions del 27s, amb un caràcter plebiscitari indubtable, els catalans i catalanes tenim una cita ineludible amb la construcció del nostre futur polític partint de la ruptura amb l’estat espanyol i un conseqüent inici de procés constituent.

Pel que fa al discurs electoral, la candidatura de Junts pel Sí semblava que havia assumit la màxima i es mostrava decidida a emprendre el camí sense vacil·lacions. Aquest divendres, però, alguns estats emocionals s’hauran vist sotragats degut al posicionament de Convergència a Reus davant una proposta de declaració que hem presentat des de la CUP. Hi deia el següent:

1. Donar suport a totes les iniciatives del teixit associatiu de la ciutat organitzades en motiu de la Diada Nacional del Principat de Catalunya.

2. Convidar als reusencs i reusenques de Reus a participar en aquests actes i a penjar l’estelada als balcons de les cases. Així com que l’Ajuntament també pengi l’estelada al balcó del Palau Municipal i als diferents edificis municipals.

3. Convidar als representants municipals a participar de les manifestacions organitzades en motiu de la Diada.

4. A partir del 28 de setembre, en cas que sigui així, l’Ajuntament de Reus s’haurà de deure a la voluntat expressada democràticament a les urnes a nivell polític i estar a l’alçada de les circumstàncies, incloent el procés de ruptura amb l’estat espanyol amb les conseqüències que això comporti.

Aquesta proposta de declaració ha semblat excessiva per Convergència i ens hem quedat la CUP i ERC en solitari votant a favor, per tant, no s’ha aprovat. Sorgeixen moltes preguntes ràpides, per exemple si realment aspiren a guanyar les eleccions; si es creuen el procés d’independència o bé porten 5 anys improvisant; si ERC s’està deixant matar integrada a la candidatura de Junts pel Sí; i si creuen que la CUP els farem de comparsa el dia 28s. De moment sembla ser que l’únic vot útil per tal d’assolir la independència és el que vagi dirigit a la CUP Crida Constituent.

Per la seva banda, el Partit Popular ha presentat una moció amb la que demanaven que es pengi la bandera espanyola a la façana de l’ajuntament de Reus. Una mostra més de la seva incapacitat política més enllà de fer agitació cara a la galeria amb l’únic objectiu que Ciutadans no els prenguin més vots.

Entenc la seva prepotència i formes de fer política, fa 300 anys que ens ho imposen tot mitjançant armes, dictadures i repressió política amb totes aquelles estructures hagudes i per haver. Però resulta que el català és un poble lluitador, decidit, digne i hereu del “viurem lliures o morirem” escrit a les banderes negres de 1714.

I seguint amb les banderes, millor que no ens posin a prova... fa molts anys que ens juguem el físic prenent les banderes espanyoles que pengen arreu i, en cas de posar-la a la façana de l’ajuntament, només hauríem d’entrar per la porta i pujar les escales després de saludar al conserge.

Edgar Fernàndez és regidor de la CUP a Reus i militant d’Endavant-OSAN.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (9)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Mª Mercè  08 de Setembre de 2015

Ben be sembla

1, 2, 3 , 4 ...
Calen instruccions , del que hem de fer el dia de la "Diada " ?
Es que no som lliures de penjar el que volguem als balcons ?
Jo de moment he penjat la "Vge. de Misericordia" i la Rosa de Reus, ha estat un acte voluntari.No crec en les imposicions " politiques " dels que ens volen fer creure, serien ells qui ens oferirien " un país lliure ",ja, ja, ja,...
En tincmoltes ganes ganes de que arribi el 28 S, s'haurà acabat el periòde de llegir " xorrades " Sr. Fernandez.-

Paco  07 de Setembre de 2015

Les banderes negres de 1714?

En ple S.XXI parlar de "viurem lliures o morirem" és d'una ignorància o d'un atreviment preocupant. Les pistoles en un Estat democràtic Sr. Fernandez han deixat pas a la democràcia i al compliment de les lleis. Un espanyolisme mal entès o intencionat és per meditar molt seriosament. Uns escrits i discursos preelectorals on es tergiversa la veritat és confondre al ciutadà.Unes propostes als plens municipals protegides per banderes -avui anticonstitucionales- oblidant intencionadament la senyera és tocar la sensibilitat dels reusencs / es.
Pel que fa a "fa anys que ens juguem el físic amb el joc de les banderes", siguem sensats Sr. Fernandez qui es van jugar el físic van ser els nostres pares i avis i així ens va ser als uns i als altres. NO TERGIVERSEM LA HISTÒRIA.

Tocacojons de Reus  07 de Setembre de 2015

Agua que nos has de beber, déjala correr...!!!

Sr. Fernández, el encabezamiento ya lo dice todo. Su arrogancia, insisto, su arrogancia, despreciando las insignias municipales por su coste, y dan 12.000 euros para la indep., y así estaríamos enumerando los numerosos actos de poco sentido, si es que lo tienen, de su hacer política para la ciudad y para la sociedad civil en general. Saludos

Antonio Zaragoza Mercade  06 de Setembre de 2015

ELS POLITICS I EL RIDICUL PERR GUANYAR VOTS.

Cada vegada que sento parlar a alguns politics, locutor de radio, t.v.,etc., penso que tenen una manera de volguer adular que es pasen. Estic mes que tip de sentir "REUSENCS I REUSENQUES, Catalans i catalanes i coses per l'estil i amb sento malament perque si feminitzem tot el diccionari o vocavulari, no es res mes que autentica rucada i ganas de quedar be. Ignoro si als demes paisos passa el matei, pero aqui s'ha posat de moda.Una de dos o es ignorncia o ganas de tocar els "bemols" als oient.....o oientes.Ridicul que no defensa res de res, nomes las ignorancia el qui parla.

josep  06 de Setembre de 2015

sr.Edgar Fdz.

sobre todo no hable de historia, ni de los 300 años,esta fuera de estudio, hábleme Vds. si quiere de los 12000 e.que dara en ayuntamiento de Reus con sus votos a AMI, que eso si esta muy enterado,y si quiere hablar de historia dígala toda y la verdad.

Falta un paràgraf a l'article  06 de Setembre de 2015

Edgar Fdz

"Per la seva banda, el Partit Popular ha presentat una moció amb la que demanaven que es pengi la bandera espanyola a la façana de l’ajuntament de Reus. Una mostra més de la seva incapacitat política més enllà de fer agitació cara a la galeria amb l’únic objectiu que Ciutadans no els prenguin més vots."

Entenc la seva prepotència i formes de fer política, fa 300 anys que ens ho imposen tot mitjançant armes, dictadures i repressió política amb totes aquelles estructures hagudes i per haver. Però resulta que el català és un poble lluitador, decidit, digne i hereu del “viurem lliures o morirem” escrit a les banderes negres de 1714.

I seguint amb les banderes, millor que no ens posin a prova… fa molts anys que ens juguem el físic prenent les banderes espanyoles que pengen arreu i, en cas de posar-la a la façana de l’ajuntament, només hauríem d’entrar per la porta i pujar les escales després de saludar al conserge.

JOSEP. P  06 de Setembre de 2015

PARLA QUI MENYS POT PARLAR

Cal cada vegada que parleu els indepes de la gent de Reus o dels Catalans dir "reusencs i reusenques" i "catalans i catalanes"?, Vols dir que dir-ho com jo ho dic és descriminació sexista? o són manies vostres?. I no és "xocant" que tu parlis de "Ordenança de Civisme", és tan "xocant" com sentir parlar Jordi Pujol que digués que "hisenda som tots", és que ja no em queda res més a veure en aquesta vida ?.

pere Peret  05 de Setembre de 2015

amb un sol escó de la cup a tgn

que fareu de comparsa es una evidencia

josep  05 de Setembre de 2015

Sr.Fernandez

Hi vosaltres sos als que aspireu a governa?Hi diu sous comunistas,am aquet odi,rasisme,exclusio al altres que no pensen iguals,no diguen mes democracia no saveu als ques nl ho eu seguc mai,No dieu si sous vosaltres qui paguareu als 12000e. de AMI junts am CIU i ER