Dilluns, 30 de Novembre de 2020

I mentrestant, qui es preocupa per Reus?

07 de Novembre de 2018, per Andreu Martín

Al ple d’aquest passat dilluns vam assistir a un tens i lamentable espectacle a conseqüència d’un dur enfrontament entre dos grups polítics. Els crits i acusacions van fer augmentar la tensió fins al punt que l’alcalde es va veure obligat a aturar prop de mitja hora el ple i va provocar que els regidors del partit que va provocar la picabaralla abandonessin la sessió.

No entrarem a valorar els motius que van originar aquella situació. Vénen de lluny. El que volem expressar és el nostre més rotund rebuig a qualsevol intent d’instrumentalitzar el ple i de posar en risc la convivència entre les diferents formacions polítiques que el formem. I si es fa de manera barroera, encara més. És un menyspreu cap als partits que entenem les sessions plenàries com un espai debat, on poder aportar propostes en benefici de la ciutat, i també cap a la ciutadania que representem.

I no ens podem desviar d’aquest objectiu. Per això, condemnem qualsevol forma destructiva de concebre la política i qualsevol acció per erosionar la qualitat democràtica que ha de prevaldre al ple. Condemnem reaccions sectàries, bel·ligerants, extremistes, prepotents, inflexibles que no fan altra cosa que nodrir la crispació i la confrontació. Condemnem la radicalitat absurda, accions de postureig que busquen obtenir ressò mediàtic a qualsevol preu.

Els plens han de servir per a una altra cosa. Són per parlar de política, no per fer espectacle amb política. Serveixen per poder fer un control i fiscalització dels òrgans de govern. Són per plantejar propostes i arribar a acords que facin avançar la ciutat. En aquestes alçades de mandat, tots els grups ja hem demostrat quin és el nostre estil de fer política. N’hi ha que s’obliden de l’objectiu que els va dur al ple: Reus, i fan política basada en l’insult i la confrontació permanent.

Aquí, a nosaltres no ens hi trobaran. Al PSC ens preocupa la ciutat i no estem per gastar energies en lluites estèrils, que no porten enlloc. Els socialistes estem per construir, per aportar idees d’interès col·lectiu, beneficioses per al conjunt de la ciutadania. Un repàs a totes les propostes que hem anat defensant al llarg del mandat avalen aquesta afirmació: mesures per dinamitzar l’aeroport, per millorar la situació econòmica que travessa l’hospital de Sant Joan, per afavorir l’accés a l’habitatge de lloguer, l’aferrissada defensa de l’escola pública amb un seguit de propostes per afavorir la qualitat educativa a la ciutat, una especial atenció cap a aquelles persones que ho estan passant malament...

Estem centrats en Reus i l’únic que ens preocupa i ens mou és poder aportar solucions als problemes reals dels reusencs i les reusenques. Debat, propostes i solucions. Diàleg i negociació en detriment de la confrontació política irresponsable. És el que dóna sentit a la nostra feina i la millor manera que tenim de respondre davant la ciutadania que ens fa confiança.

Andreu Martín és el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramon Salvat Guarque - Reus  10 de Novembre de 2018

Pero...

Apreciat Andreu: ¿de veritat vos creieu que aquest personal de les “revolucionaries” son a l’ajuntament per fer política real, útil i respectuosa? . El màxim exponent de l’agitprop de l’infantilisme revolucionaria, això de la Cup, no son res mes que la millor “esquerra” possible per el benefici de la dreta i l’augment del nacionalisme espanyol, igual de nefast i ximple que el nacionalisme català