Dimarts, 24 de Novembre de 2020

Impulsem la República des del Baix Camp

23 de Juliol de 2020, per Xavier Làzaro

Fa uns dies a Vinyols i els Arcs es va celebrar el Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya al Baix Camp per escollir la nova executiva. La candidatura que jo mateix encapçalava i en la qual m’acompanyen persones d’una gran vàlua personal, professional i política, va ser reelegida per comandar el partit durant els propers quatre anys. Vaig exposar les línies estratègiques que intentarem desenvolupar com a equip en els propers temps i que estan centrades en cinc grans eixos: l’atenció a la militància; el suport als grups municipals i càrrecs electes; la consolidació i ampliació de candidatures d’ERC-AM per a les municipals del 2023; l’increment de la visibilitat d’Esquerra a la comarca, i l’impuls republicà que volem donar al Baix Camp.

Des d’ara mateix, amb la vista ja posada en les eleccions municipals del 2023, treballarem per consolidar les candidatures actuals i donarem un impuls per fer noves llistes per al maig del 2023 a les poques poblacions on ERC encara no té representació en els ajuntaments. L’objectiu és superar els bons resultats de les passades municipals, on es van aconseguir 111 regidors i regidores i 14 alcaldies més dues de compartides. Per arribar a assolir els objectius que ens fixem, caldrà incrementar la visibilitat d’Esquerra al Baix Camp.

Així doncs, promourem conferències, actes i exposicions itinerants als diferents pobles amb la finalitat de difondre la tasca d’ERC. Continuarem fent jornades monogràfiques per conscienciar la població sobre consum responsable de l’aigua, les energies renovables i la transició energètica, el despoblament en zones rurals i altres temes que són prioritaris per a nosaltres. Cap partit té una visió i un missatge territorial tan potent com Esquerra, i volem liderar l’opinió a nivell comarcal.

Hi ha tres pilars sobre els quals se sustenta l’estratègia d’Esquerra per avançar cap a la República: la defensa de les llibertats democràtiques, la lluita per la justícia per als represaliats i les represaliades i la cohesió social i el progrés econòmic. Moltes accions que anunciem van encaminades a governar molts ajuntaments per crear les condicions objectives necessàries que portin a celebrar un referèndum que ha de ser definitiu, un referèndum verificable a nivell internacional.

Hem de continuar fent actes i internacionalitzar el conflicte per demostrar la persistència i la voluntat de decidir el nostre futur. Per ser més forts, hem de continuar eixamplant la base, i per això ens centrarem en diverses polítiques essencials. Promourem el feminisme, perquè la República ha de ser per força feminista si vol tenir èxit. Ens trobem en un moment en el qual estem immersos dins d’una nova onada de reivindicacions feministes protagonitzada per unes noves generacions de dones que volen viure en llibertat i sense violències. Defensarem la nova ciutadania, ja que la República l’hem de fer tots els que visquem a Catalunya, hagin o no nascut aquí.

En els darrers 15 anys ha arribat a Catalunya més d’un 20% de nova població, o sigui, més d’un milió i mig d’habitants. Treballarem pel socialisme transformador i impulsor del poder democràtic i per un ecologisme compromès amb les exigències del canvi climàtic i la transició energètica. Amb tot plegat, esperem fer del Baix Camp una comarca mirall de la República Catalana.

Francesc Xavier Làzaro és el president comarcal d’Esquerra Republicana al Baix Camp.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ataulfo  26 de Juliol de 2020

Lo intentaré, lo turnaren a fer...!!!

No tenéis ni dos dedos de frente, una región que se va a pique, por sectaria, por hacer de pueblos getos, que la economía la han echado a perder, etc. Ahora quieren estos de ERC, PDCAT y sus acólitos para tener el sillón asegurado, un buen sueldo y que al resto nos den por el t_ __ __ro. Bien coño bien, mas mierda, que huele bien. Visca la Cataluña triunfalista.

jc superstar  24 de Juliol de 2020

ahora lo entiendo

No podía se otro , ERC se encarga de que cuando entres en un pueblo como Vinyols con el coche, parezca que entres en el campamento una secta cada vez mas cursi y cansina. De verdad , en serio , ¿no os da vergüenza continuar con este rollo sin renunciar a nada?

Jose  23 de Juliol de 2020

No et fasis ilusions

Lu de la republica es una pantomima para justificar los asientos en el parlamento con muy buenos sueldos, de todas maneras no te ilusiones que ya sabemos cómo se las gastan en la republica

Johny Techno Ska  23 de Juliol de 2020

Referèndum?

"[...]per crear les condicions objectives necessàries que portin a celebrar un referèndum que ha de ser definitiu[...]"

OOOOTROOO! OOOOTROOO! OOOOTROOOO!