Dimarts, 19 de Gener de 2021

La independència i el benestar, ara i aquí

15 de Maig de 2019, per Biel Ferrer

No, les més de 100 propostes del programa de govern de Reus per la República - Primàries no són gens abstractes ni gens quimèriques, sinó ben concretes: http://www.primariesreus.cat/programa. I prou factibles: amb la independència, encara més, és clar. No som pas ximples: una ciutat millor només és plenament possible en un país lliure, entre altres raons perquè les inversions del govern de Catalunya a la ciutat serien més generoses si ja ens haguéssim desempallegat del llast de l'espoli fiscal mitjançant la independència política. N'estem farts, de pidolar, infructuosament, almoines a l'Estat espanyol. I per això volem que el nostre candidat a la batllia, Lluís Pallejà, lideri el repte quotidià de construir la independència del país i el benestar social dels ciutadans des de l'Ajuntament de Reus. I deixem-nos de paraules ambigües: a Reus, al Principat de Catalunya, als Països Catalans, de la llibertat, en diem independència, clau per al benestar. És a les campanyes electorals que t'adones de com n'arriben a estar, de gastades, les grans paraules i de com n'arriba a ser, de necessari, l'escepticisme que recomanava Joan Fuster: "L'escèptic [...] és sensible al concret. Se situa, doncs, als antípodes de qualsevol tendència a l'abstracció". I perquè constatem com a menys tot se'n va venint, al programa parlem, sense embuts i tocant de peus a terra, precisament de l'imprescindible benestar de les persones tanmateix malmès, de la reactivació de l'economia productiva perquè la ciutat deixi de ser una de les que pateix més atur del Camp i del model republicà de ciutat, és a dir, de la participació ciutadana en la governança que farem si governem perquè la independència, la farem nosaltres.

Sí, en aquests moments a Reus hi ha els del bloc del nociu 155; hi ha els qui potser pactaran amb els del bloc del 155 en acabat de no haver volgut la unitat de l'independentisme, i, sortosament, hi ha els qui no pactarem res amb els del bloc del 155, els ferms patriotes de Reus per la República - Primàries. Les coses són així d'envitricollades, doncs, ara i aquí, o 'zaraz i tut' com ho diuen a Ucraïna, on van gosar proclamar, amb tots els ets i uts i malgrat les amenaces del gegant rus, la independència el 24 d’agost de 1991, no pas com aquí: només simbòlicament, tot prenent el pèl dels qui vam jugar-nos la vida traginant urnes i defensant-ne els vots aquell octubre. Per això la independència, la farem nosaltres.

No, les eleccions municipals del 26 de maig no són pas la segona volta de res. I de les espanyoles del 28 d'abril, encara menys. No us deixeu entabanar pels interessats a difondre aquesta fal·làcia (per què no recuperem aquesta expressió catalana en comptes d'usar l'anglicisme 'fake'?): us volen inocular l'amnèsia, pretenen esborrar de la nostra memòria la victòria de l'independentisme del Primer d'Octubre. I les garrotades policials. I els qui, dient això, pretenen la nostra rendició, és que no saben prou de què som capaços encara. Si de cas són una segona volta, les municipals, en són de les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017, les que havien de propiciar tant sí com no la restitució del govern català legítim i els qui havien dit que ho farien ens van tornar a trair acatant, acatant i acatant les espanyoles lleis i decisions. Perquè, mentre la primavera avança amb conteses electorals, la lluna minvant de la nit del 26 encara projectarà prou llum a les nostres vides i resplendirà al bell mig de cels ben locals de tota la nació. I al de Reus, farcit d'aguts xiscles de falciots, li caldrà veure entrar la candidatura Reus per la República - Primàries a l'Ajuntament de Reus, carregada de vots vostres, amb prou memòria i amb tota la determinació perquè la independència, la farem nosaltres.

I sí, aclarim-ho també: no ens diem Reus per la Independència perquè ja hi ha una organització que té aquest nom, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Reus: http://www.reusperlaindependencia.cat/. Li hem d'agrair tantes coses, a l'ANC; a Òmnium Baix Camp, també: el suport en el procés de primàries obertes mitjançant el qual la ciutadania de Reus va decidir, de baix a dalt, com calia ordenar la llista de la candidatura. I que no us en quedi cap dubte, d'això: quan parlem de República ens referim a la República Catalana, perquè, com va deixar escrit el nostre Antoni Gaudí, sense la República Catalana, "sense la independència de Catalunya, no hi ha possibilitats de crear una política justa, honesta i regenerada". Voteu, doncs, Reus per la República - Primàries perquè, ras i curt, la independència, amb la qual obtindrem la capacitat d'assolir el benestar, la farem nosaltres ara i aquí.

Biel Ferrer i Puig és el núm. 3 de la candidatura Reus per la República - Primàries. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics