Dimarts, 26 de Gener de 2021

Lluitar pels drets dels altres garanteix els nostres

24 de Gener de 2019, per Noemí Llauradó

Fa uns dies llegia l'article del Dani Recasens publicat en diversos mitjans on ens prevé contra l'error que suposaria donar la democràcia per descomptada i no seguir lluitant per defensar-la. Estic convençuda que els drets d'expressió, els personals, els socials, els polítics, els que busquen la igualtat de gènere, els LTGBI, els de les persones més desfavorides, els de les persones grans, els dels que busquen treball, els dels que no tenen casa... tots aquests drets i mil més mereixen opcions polítiques que lluitin per mantenir-los i ampliar-los enfront d'altres que busquen menystenir-los, quan no eliminar-los.

Com a portaveu del grup municipal d'ERC a Reus, hem contribuït a aquesta defensa de drets i ampliació, conscients que és una tasca que encara necessita un impuls republicà. La república és el resultat de la nostra manera de fer coma societat. Els atacs als drets de les persones venen de la part neoliberal i ultradretana però moltes vegades són blanquejats per opcions que diuen buscar la neutralitat però que mostren el llautó a la mínima que rasquem.

Quan hi ha una agressió als drets és impossible abstenir-se. La defensa dels drets, deures i llibertats de la ciutadania farà de nosaltres una ciutat més justa i respectuosa amb tothom. Totes i tots patim la baixa qualitat democràtica de l'estat espanyol. Imaginem doncs quines repercussions pot tenir segons quins siguin els resultats de les properes eleccions municipals. Quan tenim clar el què ens «juguem» i a qui li interessa que no ho defensem, queda clar quin és el nostre camí. Lluitar, lluitar i lluitar, en el nostre cas pel futur que volem per a Reus, el Reus republicà i de la república.

Lluitar per donar l'impuls republicà que considerem que necessita la ciutat. Cal iniciar un cicle que superi la situació actual i planifiqui sobre els reptes de futur, que ofereixi un tarannà diferent, basat en el diàleg i la participació ciutadana i per fer-ho hem d'estar acompanyats en aquest camí pel major nombre de persones. I, tal com diu el Dani Recasens, com més siguem els qui construïm la nostra democràcia, més serem els qui ens esforçarem a mantenir-la.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ajo-arriero  29 de Gener de 2019

Imponiendo sus criterios...!!

Los partidos independentistas del procés: PdCat; ERC; CUP; la Crida per la República…, están deteriorando la democracia, y lo que es más grave, imponiendo sus criterios por medio de una crispación con la agresividad personal de sus simpatizantes, no dejando a los que no piensan como ellos participación alguna. Las calles las han hecho de ellos, y lo que es aún más demencial con el govern apoyando sus manifestaciones, y en contra de todo lo que no es pensamiento republicano catalán. A eso hay que añadir todos los familiares cobrando sueldos que no justifican su empleo con cifras mareantes ¡Visca Catalunya i Visca Espanya!

Tocacojons de Reus  27 de Gener de 2019

La salvadora del pueblo...

Sra. Llauradó, la democracia en España es garantía de libertad, de lo contrario ustedes no estarían hablando tan plácidamente, son unos fachas, pues no dejan a partidos socio liberales ejercer su opinión, del 1-O, hoy estamos todos los días con ustedes peor, porque han coartado la libertad de expresión. Como bien dice Josep, usted y sus compinches solo saben vivir del cuento, gestión: "0". El resultado lo tenemos en el Hospital. La República para qué sirve? Para tener más enchufados con sueldos anuales por encima de los 100.000 euros? Servir al pueblo eso sí que no sabe lo que es, que les sirvan es su receta. ¡¡VIVA ESPAÑA, VIVA CATALUÑA!!

Josep  27 de Gener de 2019

Dando lecciones

Como puede dar lecciones cuando esta gestionando muy mal nuestro hospita dejandolo en la mas miserable ruina economica, un desastre de gestion y para mas inri se presenta a las nuevas elecciones, un desastre

Reportatges