Dijous, 18 de Juliol de 2024

MESCat al Camp i l’Ebre, amb Toni Comín i Lliures per Europa

30 de Maig de 2024, per Jordi Suárez

La confecció i l’obra política de la candidatura de Junts pel Sí va portar Catalunya a viure un dels moments amb més empoderament democràtic i de plena sobirania de les últimes dècades. Amb els seus clarobscurs, l’obra política d’aquell grup parlamentari i del govern al qual donava suport cal reivindicar-la avui com un camí encara transitable. Especialment des de l’òptica de la unitat estratègica, la transversalitat, la pluralitat i la generositat política amb què cal encarar qualsevol procés polític que aspiri a donar veu al conjunt de la població d’un país per decidir democràticament el seu futur.

Com aleshores, Moviment d’Esquerres de Catalunya vol ser present en la posada en comú dels esforços diversos que donin veu a la ciutadania catalana davant del món. I per això aquesta formació política segueix aspirant a recuperar l’esperit unitari de Junts pel Sí, encara que sigui amb noves fórmules que es puguin acordar entre els diversos actors davant els nous temps i els nous reptes polítics.

És en aquest sentit que MESCat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre participa i dona suport a la candidatura de Junts i Lliures per Europa, perquè és una proposta capaç d’aglutinar accents diferents per parlar amb una veu unitària davant d’Europa, sense interferències i amb la intenció d’interlocutar de tu a tu, solidàriament sempre que sigui necessari, amb la resta de pobles d’Europa. Però tenint clar que Catalunya mereix ser un estat més i en igualtat de condicions en el concert de les nacions europees.

El Camp i les Terres de l’Ebre, com a espai econòmic, cultural i de comunicació central als Països Catalans, té unes necessitats i urgències que depenen molt especialment  d’allò que es decideix a  Brussel·les.  El corredor  mediterrani,  les polítiques de sostenibilitat mediambiental, l’agricultura i la pesca, l’oficialitat de la llengua catalana, la lluita per una indústria i un turisme sostenibles i amb una ocupació de qualitat i, com a síntesi de tot plegat, la defensa del dret de Catalunya a ser un estat independent, són alguns dels eixos i prioritats que una candidatura nítidament catalana com la que encapçala Toni Comín defensarà al Parlament Europeu.

Però hi ha encara altres raons de pes per donar suport activament a la papereta de Junts i Lliures per Europa. Tot el bagatge acumulat pel seu cap de llista, Toni Comín, en la seva tasca al Parlament Europeu, és una garantia que Catalunya serà una prioritat. Al costat del president Puigdemont, l’eurodiputat Comín ha defensat els drets i les llibertats de la ciutadania europea a través del cas català. Perquè no hem d’oblidar que la lluita catalana és una lluita a favor dels drets i les llibertats del conjunt de la ciutadania europea.

El president Puigdemont i el conseller Comín han treballat incansablement per mantenir la legitimitat del procés d’autodeterminació català. Han teixit aliances, han establert complicitats, han fixat canals de comunicació i han presentat la causa catalana davant múltiples actors europeus i internacionals. Aquesta gran tasca d’internacionalització i diplomàcia cal mantenir-la perquè segueixi donant fruits. Seria contraproduent perdre, precisament ara, tot aquesta feina.

La trajectòria política de Toni Comín (i de la seva nissaga familiar) és un exemple de lluita pels més desfavorits, per les llibertats i per la justícia social, des dels valors progressistes i compromesos amb Catalunya, sense oblidar la necessitat de cooperar amb els pobles i nacions d’arreu del món. I també és per això que MESCat es troba còmode donant suport a aquesta candidatura plural.

El dia 9 de juny Catalunya, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre tenen una cita amb el seu passat recent, amb el seu present i sobretot amb el seu futur. Enlloc està escrit que Catalunya s’hagi de conformar amb ser un actor subaltern i secundari a Europa. Votar Junts i Lliures per Europa, amb Toni Comín i les persones que l’acompanyen, suposa votar perquè Catalunya continuï essent un actor protagonista a Europa, tal i com es mereix el conjunt de la ciutadania catalana, voti el que voti i pensi com pensi.

Jordi Suárez és candidat de Junts-Lliures per Europa en representació de MESCat al Camp i Josep Bayerri és membre de MESCat a les Terres de l’Ebre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramon Salvat -Reus  30 de Maig de 2024

Que!!

No l'entenc Jordi, gens ni mica.....

Reportatges