Dilluns, 27 de Maig de 2024

Prades, un poble amb futur econòmic

13 d'Octubre de 2016, per Lídia Bargas

L’economia de Prades està fent un gir en positiu. Fa uns anys la principal font d’ingressos de la majoria de les famílies era la pagesia, que alguns completaven amb el lloguer de pisos destinats a  segona residència de gent de Reus, Tarragona i fins i tot Barcelona. El turisme existia però en poca repercussió econòmica. Mica en mica Prades compta amb un gran nombre de segones residències i amb un turisme estable, caps de setmana, ponts llargs i estiu.

Els pares educàvem als nostres fills i els aconsellàvem que fessin una carrera per tal de guanyar-se la vida millor que nosaltres, és a dir sense ser conscients del missatge els hi estàvem dient “estudia i ves a viure fora vila, que allà et guanyaràs més bé la vida, fer  de pagès a Prades, és molt dur”. I així va créixer una generació molt preparada per ocupar llocs de treball a la ciutat.
Quan va començar la tan anomenada i maleïda crisis, la cosa va anant canviant de mica en mica, i molts d’aquells joves van retornar al poble, en busca d’una feina que no trobaven fora vila. Actualment, la cosa ha fet un gir de 180º, i jo gosaria a dir que Prades s’ha convertit en una de les destinacions turístiques de referència, pel que fa al turisme familiar i de muntanya.

Gràcies a l’esforç de molta gent, Prades ha ant creixent econòmicament, s’han generat molts llocs de treball al voltant del sector turístic, han sorgit noves empreses que han apostat per un turisme familiar i de qualitat. És un orgull ser l’alcaldessa d’un poble de 600 habitants que veu multiplicada per 10 la seva població als mesos d’estiu. 

No em posaré a enumerar els diferents establiment que disposa el nostre municipi, però si que us diré que cada dia es creen nous llocs de treball, i s’obren nous negocis. Prades creix, però ho volem fer amb seny. Ara molts dels nostres fills, han triat l’opció de quedar-se a viure al poble, s’hi han establert, i es guanyen la vida. La pagesia obre nous horitzons, amb una bona perspectiva de futur amb la patata i l’avellana, de referents i amb nous cultius força atractius com la poma de muntanya o el llúpol. I el turisme va creixent, també amb noves perspectives de futur, les nostres muntanyes són el nostre tresor, i aquest any hem descobert que gaudim d’un cel privilegiat, tenim un llarg camí per recórrer i molta empenta i ganes de viure al poble.

Lidia Bargas és alcaldessa de Prades.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges