Dilluns, 08 de Març de 2021

Punt i seguit

Aviat farà vuit anys que un equip renovat es va fer càrrec de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR). Es tancava així una etapa, presidida per Inés González, marcada pels enfrontaments interns i per la manca de complicitat de l’ajuntament amb aquella junta. González va fer una gran tasca, no valorada ni reconeguda en el seu moment, i ara, a l'hora de fer memòria, és de justícia deixar les coses al seu lloc. En uns moments molts complicats va aconseguir, gràcies al seu esforç i sacrifici personals, mantenir la unitat del moviment veïnal, malgrat els atacs d’alguns que, anys després, han continuat intentant, sense èxit, torpedejar la nostra entitat. Probablement aquest agraïment arribi tard, però en qualsevol cas el considero necessari.

Durant aquests dos mandants hem tingut l’oportunitat de treballar pels nostres barris i els nostres veïns amb una voluntat de servei inaudita, considerant que tots ho hem fet de forma totalment altruista, amb l’únic benefici que t'ofereix fer la feina ben feta, o com a mínim, haver-ho intentat. Un altre gran president, Antonio Montoya, sempre em deia que s’havia de ser intel·lectualment honrat, i és precisament això el que hem intentat.

Han estat uns anys intensos, plens d’emocions, que ens han donat l’oportunitat de conèixer a fons la nostra ciutat, la nostra gent. Anys en els quals he comptat amb un grup de col·laboradors, confidents i finalment amics, alguns dels quals m’han ajudat a superar aquells moments que un es pregunta: 'Però per què m’he ficat en aquest embolic, amb la tranquil·litat que tindria a casa meva?'. Aquesta complicitat ens ha portat a assumir reptes, a tirar endavant projectes de cara a les entitats federades i de cara a la ciutat, a reivindicar amb la certesa que allò que reclamàvem era just i a treballar, tots plegats, en definitiva, per fer arribar la veu dels barris i dels seus nostres veïns a les administracions, responsables últimes de l’execució i programació dels diferents aspectes entorn als quals giren les nostres actuacions. 

La Gala Solidària n'és un clar exemple. El també president de la FAVR i estret col·laborador meu, Josep Allueva, quan li vàrem plantejar el tema de la Gala em deia que era un inconscient, un llançat. Gràcies a ell i a moltes persones que han pujat als escenaris del Bartrina i del Fortuny, i també a tots aquells que els han omplert amb la seva presència i aportacions, hem aconseguit que tots els nens i nenes de Reus tinguin una joguina nova.

Però la Gala és un més dels molts projectes que hem tirat endavant. La nostra mascota, en Campi, el programa de ràdio 'Entre Veïns', les campanyes de recollida de signatures reclamant el baixador de Bellisens i denunciant la pobresa energètica, les tasques d’assessorament a les entitats federades, el suport a la cultura i les festes de barri, els protocols d’actuació amb Serveis Socials adreçats a la gent gran, les campanyes de promoció del civisme, de la convivència, i així un llarg etcètera d’actuacions que ens han portat fins avui.

Ara toca continuar treballant per la ciutat. Ho farem des de les associacions de veïns, des de les entitats culturals amb les quals col·laborem, des d’on sigui. Perquè estimem la nostra ciutat i la nostra gent. M’emporto a la meva Esperanza, que fa honor al seu nom. Junts, amb la gent que ens dona suport des de l’anonimat, segur que continuarem fent gran coses per Reus, perquè som gent de barri, i Reus comença als barris.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Biel Ferrer Puig  11 de Febrer de 2019

Gràcies

per tota aquesta feinada que has fet, que heu fet, pel bé de la ciutadania, dels barris, de la ciutat. Una abraçada i a reveure en les lluites compartides i pendents!