Dissabte, 13 d'Abril de 2024

Relleu a la Fundació Reddis

Aquest passat dia 14 s'ha procedit ha donar el relleu a la presidència de la Fundació Reddis a Carme Buixeda, que ha completat el seu mandat de quatre anys

19 de Desembre de 2023, per Xavier Filella

Carme Buixeda, que tots coneixíem per la seva dedicació pedagògica i social, se'ns ha mostrat com una esplèndida dirigent de la Fundació. En uns temps difícils, per la pandèmia i pels menors rendiments que ara com ara poden donar els recursos fundacionals de la fundació, ella li ha donat una bona empenta, transcendint els reconeguts suports a entitats socials i les beques d'ensenyament que sempre l'havien identificat.

Les activitats dels darrers anys han arribat a un espectre ample de la població, amb politiques actives de suport social (la nineta dels ulls de la presidenta) i apostant també per projectes propis ens els àmbits educatius (darrerament ho hem pugut veure amb el cicle sobre les dones pedagogues o el nou Premi Pere Anguera) i a nivell cultural (amb el Prosceni Reddis Bartrina o la producció d'exposicions, com la dedicada enguany al desè aniversari de la mort de Bigas Luna).

El ressò públic de la fundació s'ha multiplicat aquests quatre anys i hi podem veure propostes compartides amb Canal Reus TV, com el multidisciplinar projecte sobre la història de Reus (Reus1970-2020: la transformació d'una ciutat), la sèrie televisiva sobre les dones pedagogues a Reus i els nous documentals que s'estan editant actualment sobre els maquis a la nostra demarcació i sobre la figura de Bigas Luna que veuran la llum en propers mesos. I també ha estat encertada l'entesa amb Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus per tal de participar en l'organització i convocatòria anual del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat i del Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé.

Carme Buixeda ha aconseguit aglutinar els diversos àmbits de la fundació (social, educatiu, cultural) comptant amb una reforçada comissió econòmica que ha lluitat per trobar nous recursos d'institucions i patrons.

Vaig entrar com a patró de la Fundació el 2019, penso que em devien proposar la mateixa Carme Buixeda i Valero Camps (qui en va ser també un magnific president), per tal d'ajudar a reforçar el vessant cultural... amb això estem... amb les aportacions personals de tots els membres de la comissió de cultura i de tots els patrons.

El relleu a la presidència, amb el doctor Lluís Colomés, ens genera molt bones sensacions a tots els patrons de la fundació per tal de continuar ampliant les activitats que donen sentit a la seva existència. Trenta anys després des de la creació de la Fundació (1992) ara es pot encarar un altre període llarg de vida amb la incorporació i rejoveniment de patrons que s'ha anat produint i del que es continuarà fent en els propers anys.

Lluís Colomés Figuera (Sapeira, 1957), reconegut metge, Professor Associat a la Facultat de Medicina, Gerent de Planificació Estratègica de Grup SAGESSA des de Febrer de 2000 fins desembre 2011, ha estat fins l’actualitat, i des de maig de 2015, Coordinador de Docència i Innovació i Cap d’Estudis de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Apassionat per la història del nostre país i per l'humanisme és una garantia molt sòlida pels propers anys de la Fundació Reddis.

Xavier Filella Fargas és patró de la Fundació Reddis.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics