Dimarts, 11 de Maig de 2021

A Reus, benestar animal

09 de Desembre de 2019, per Débora García

De la mateixa manera que fa uns anys no existia un sentiment cap a la salut i la vida dels ecosistemes, tampoc existia una consciència cap al benestar dels animals. Els animals eren considerats per la majoria de la població com si fossin éssers inerts, mancats d'emocions i sentiments i per tant eren tractats en la majoria dels casos com a simples objectes. L'evolució i la maduresa emocional de moltes persones ha anat posant sobre el tauler aquesta crida d'atenció i aquesta presa de consciència sobre els animals, especialment en relació cap als mamífers, molts d'ells podríem qualificar-los com els nostres companys de viatge en el pelegrinar de la nostra vida a la terra.

Hi ha animals que a més de complir una ajuda encomiable per a les tasques esportives, d'oci, policials, etcètera, compleixen tasques de companyia. Els animals de companyia també compleixen funcions terapèutiques, plenament demostrades en persones que pateixen discapacitats físiques i en molts casos són un complement d'ajuda psicològica en casos d'autisme o simplement en convalescència d'una malaltia. Malauradament, encara hi ha molt camí per recórrer ja que de vegades, en el nostre dia a dia, fins i tot el fet d'haver d'anar de compres o el sortir a prendre alguna cosa amb el nostre animal de companyia pot ser una autèntica odissea. No obstant això, els temps estan canviant i els allotjaments, establiments comercials i restaurants que duen a terme pràctiques 'Pet friendly' són cada vegada més nombrosos.

Aquesta idea ha estat tan ben acollida que s'ha convertit en tendència i fins i tot en alguns casos no només és que ens deixin anar amb els nostres animals de companyia a gaudir d'un hotel, restaurant o centre comercial, sinó que ofereixen activitats perquè els nostres peluts tinguin una estada tan agradable com la nostra. En l'últim ple municipal realitzat a l'Ajuntament de Reus, el nostre grup municipal de Ciutadans va proposar que la ciutat es declarés municipi amic dels animals de companyia i s'adherís a el moviment 'Pet friendly', ja que sumar-se a aquesta iniciativa global permetria augmentar el benestar animal i atraure un nou perfil de turista que és cada vegada més nombrós. L'aprovació d'aquesta proposta repercuteix en el propi benefici dels animals de companyia i dels seus amos, alhora que beneficia l'activitat econòmica en tant que les persones que tenen animals de companyia poden gaudir del seu oci al costat dels seus peluts. Sorprenentment la CUP es va abstenir, tot i que dóna la imatge de defensar fervorosament el medi ambient i als animals; afortunadament, la moció va tirar endavant en sumar-se a la nostra proposta altres grups municipals que, sense tenir en el seu bagatge ostentacions a favor de l'entorn i dels animals, van donar suport a la nostra moció perquè fos aprovada. Lamentem l'actitud de la CUP i sentim que amb la seva abstenció demostressin estar molt lluny de practicar una política favorable per a la millora del benestar dels animals.

Serà molt beneficiós que els animals puguin accedir als hotels, centres comercials i restaurants, i que des de l'administració pública es realitzin campanyes perquè més establiments se sumin als que ja permeten l'accés dels animals de companyia. El moviment 'Pet friendly' resta dins les corrents que giren al voltant de la naturalitat i l'ús i aplicació de formes senzilles de comportaments capaços d'eliminar les traves i rigideses que les societats tecnològiques i burocràtiques imposen als ciutadans, amb aquest moviment s'està aconseguint una societat amb un major nivell de benestar emocional.

Volem que Reus es converteixi en el referent de el moviment 'Pet friendly' a la demarcació de Tarragona.

Débora García és la portaveu de Cs Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Amapola  10 de Desembre de 2019

SI, animales de compañia...

Me hace gracia todo su escrito. Los animales como cualquier vicho viviente debe tener su higiene, entrar en un establecimiento, puede ser contaminante, y perjudicial para las personas y otros seres. Por lo tanto hay que dotar a los animales una identificación de sanidad, y todo lo que conlleva. Por lo tanto cada cosa su cosa. No se puede mezclar el tocino con la velocidad... Entiende lo que digo señora Débora. Gracias.

Reportatges