Dissabte, 02 de Març de 2024

Sort de la CUP, sinó no sé què faríem o farien...

04 d'Agost de 2016, per Joan Piñol Móra

La mediocritat en política consisteix a voler fer passar bou per bèstia grossa, i en això, el Sr. David Vidal, de la CUP, n'és un especialista. Al seu article al diari reusdigital.cat, que firma conjuntament amb el Sr. Damià Fàbrega, conseller comarcal de la CUP al Priorat, no queda clar si diu mitges veritats o mitges mentides. De moment, li concediré el benefici del dubte i puntualitzaré determinats aspectes del seu article que, com a mínim, es poden considerar tendenciosos.

Com alcalde que sóc, escollit lliurement pels ciutadans de Móra d'Ebre, la meva obligació, que assumeixo en el moment de prometre el càrrec, és garantir que tots els habitants del meu municipi tinguin (com a mínim) els mateixos drets que els d'altres municipis. Per aquest motiu, i per cap altre, sóc conseller de Gecohsa des del 2015, encara no fa un any, societat que gestiona l'Hospital de Móra d'Ebre. En cap cas en sóc membre del Consell d'Administració de Sagessa, ni del de l'Hospital Sant Joan de Reus, ni ho estat mai, tal com insinua el Sr. Vidal al seu escrit. Mentre que vostè n'és membre de tots.

Del Consell d'Administració de Sagessa qui sí en forma part són els presidents dels consells comarcals de l'Altrebrat, fet del tot irrellevant, ja que la votació en què es va decidir manllevar 4 milions d'euros de l'Hospital de Móra d'Ebre es va dur a terme quan el ple de Reus es va constituir com Junta General de l'Hospital Sant Joan de Reus, i qui no està convidat, no té perquè assistir a la festa... com sí que fa vostè, en exercici del seu càrrec públic. Li agrairé, de fet li demano, que quan hagi de votar alguna qüestió que afecta de forma clara a altres territoris, faci evident la seva queixa per l'absència de representants d'aquests i exigeixi la seva presència perquè, com a mínim, puguin manifestar la seva opinió.

Suposo que quan el Sr. Vidal diu que "[Joan Piñol] ja fa alguns anys que ronda pels òrgans de govern de Sagessa" es deu referir a què formo part, com 42 electes més de tota l'àrea d'influència del grup, del Consell Rector de GECOHSA que, com molt bé sap, està molt allunyat del dia a dia de la gestió del Grup i no té cap funció de comandament ni decisió, tan sols és un òrgan informatiu que es reuneix quan ho decideixen "des de Reus".

Un punt que sí he d'agrair al Sr. Vidal de forma molt sincera són els consells que em dóna al demanar la participació de "tots i totes les responsables en la gestió de l'Hospital". Realment es pensa que no hi hem parlat amb els professionals de l'Hospital i amb els ciutadans dels municipis afectats? Sr. Vidal, no s'equivoqui i prèviament d'acusar-me de seguidisme partidista, permeti que li aclareixi que abans que membre d'un partit sóc alcalde del meu municipi i tinc molt clar, però molt, on està la meva principal filiació. Espero que vostè pugui dir el mateix, amb el cap ben alt quan, amb les seves propostes i les seves abstencions, ha posat en marxa una "guerra entre territoris" donant cobertura i validesa política a l'espoli d'un territori des d'una institució municipal. El darrer que podia esperar de vostè i la seva formació és que fossin els que han fet la feina bruta a l'equip de govern aixecant la llebre i rentant-se les mans tot seguit.

Finalment, li he de dir, Sr. Vidal, que serà un plaer veure'ns "la setmana que ve en xerrem", però no cal esperar. Si vol en podem parlar avui mateix. Si finalment accepta, li proposo que vingui a Móra d'Ebre i fem una passejada conjunta per l'Hospital i veurà, de primera mà, el clima que ha col·laborat a crear. L'espero.

Per cert, en virtut de la "màxima informació i per actuar amb la major transparència", no oblidi portar els informes tècnics que fins a tres vegades s'ha compromès amb mi a enviar-me i que encara ara espero.

Un altre punt especialment interessant és on diu "la primera reunió en què la CUP va participar en el Consell Rector de Gecohsa va consistir bàsicament en un dinar... amb ampolles de vi de 10 euros la unitat". És estrany, o si més no sorprenent, que el Sr. Vidal recordi el preu del vi i hagi oblidat que jo no he participat mai en cap dinar de Gecohsa.

Aquesta deu ser la "nova política"...

Joan Piñol és alcalde de Móra d'Ebre

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

R. Boronat  07 d'Agost de 2016

Cup-rofàgia

Sr Piñol, com vostè insinúa, aquests de la CUP els hi queda molt per saber com van les coses, tot i que als ciutadans ja ens ha costat un bon grapat d'euros el seu aprenentatge, però fins ara sense resultats. Això de la CUP està sobrevalorat. El sr. Vidal es queixa de que per unes ampolles de vi es van pagar 10e. si fos pagès o entengués la feina que fem a pagès potser no li semblaria tan car.

Claudi Guitart  05 d'Agost de 2016

Polític d'alçada

Hombre! lo Piñol, un paio que anava a la candidatura de Germà Gordó. Fiabilitat total i transparència, clar!!