Una conferència de Sarah Jane Evans (Master of Wine) sobre la història, evolució i moment actual dels vins i la Denominació d'Origen Qualificada Priorat obre aquest dilluns, 22 de maig, a la tarda, a la Cartoixa d'Escaladei, la quarta edició d'Espai Priorat-Mostra Internacional de Vins de la DOQ Priorat, que s'adreça especialment a crítics, sommeliers i educadors de països aliens a la Unió Europea.
Una vuitantena de prescriptors del món del vi amb gran influència als seus països d’origen participaran a la quarta edició Espai Priorat 2017, que es farà del 22 al 24 de maig a la DOQ Priorat. Entre els representats en aquesta cita a la DOQ Priorat hi ha els EUA, Canadà, Mèxic, Xile, la Xina i Hong Kong, Korea del Sud, Japó, l’Índia, Singapur, Taiwan, Austràlia, Rússia, Noruega i Suïssa.
Després de tres edicions d’Espai Priorat (2011, 2013 i 2015) aquesta cita biennal s’ha consolidat com una de les principals experiències de difusió dels vins DOQ Priorat a escala internacional. El Consell Regulador, conjuntament amb els 44 cellers participants i amb el suport del programa d’internacionalització de la Unió Europea i l’INCAVI (Generalitat de Catalunya), han decidit tornar a unir esforços.
Tres jornades molt intenses
Entre els assistents hi haurà sommeliers i responsables de compra de vins d’alguns dels establiments hotelers i de restauració més importants d’aquests països, de manera que després del seu pas per Espai Priorat 2017 puguin esdevenir uns prescriptors i creadors de tendències en el consum de vins encara més coneixedors de la DOQ Priorat.
Més enllà de la primera sessió de coneixement de la DOQ Priorat a càrrec de Sarah Jane Evans, un dels esdeveniments estrella d’Espai Priorat és el Tast de Vins on els convidats poden degustar tots els vins inscrits, i que un any més es desenvoluparà al refetor de la Cartoixa d’Scala Dei.
El tast de la Cartoixa, que es farà el 24 de maig durant tot el matí i part es de la tarda, es complementarà amb la visita a diferents vinyes i cellers, que es portarà a terme la jornada del dimarts 23 de maig.
Prescriptors internacionals
Entre els experts que trepitjaran la DOQ Priorat i se n’enduran una vivència personal hi haurà principalment sommeliers d’hotels i establiments d’alta qualitat, Master of Wine i Master Sommelier, i també es preveu que hi participin crítics de vins de diferents mitjans escrits.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics