Dissabte, 13 de Juliol de 2024

El ple descarta la municipalització de Cal Massó

La CUP, que n'havia demanat la gestió directa per part del consistori, aconsegueix que es promogui la creació artística que hi tingui lloc

12 de Maig de 2017, per Marc Busquets
  • Interior de Cal Massó

    Cedida

Un dels darrers punts en l'ordre del dia al ple municipal d'aquest divendres ha tractat el futur del Centre d'Art Cal Massó de Reus. El grup de la CUP, com ja havia anunciat dies enrere, ha presentat una moció per "recuperar l'espai com com a equipament per a la recerca, la producció i la difusió de propostes d'art i cultura contemporània multidisciplinar" i instar l'Ajuntament a gestionar-lo de manera directa ara que la subrogació actual s'acaba el proper octubre.

La CUP valora la feina dels actuals gestors

Els independentistes han sol·licitat que no torni a subrogar-se, però s'han trobat amb la negativa en bloc de la resta del ple, a excepció de l'abstenció del PSC (15 vots en contra, en total). Sí que han aconseguit, amb tot, el vot favorable majoritari (altre cop amb l'abstenció socialista) pel que fa a la recuperació de l'espai com a equipament que fomenti la recerca, que es promogui tot el que s'hi faci i que es destini una partida pressupostària per garantir-ho. 

Una de les regidores de la formació, Mariona Quadrada, ha puntualitzat que "mai hem dubtat de la feina feta pels responsables actuals de l'espai" en al·lusió a una "polèmica que hi ha hagut a les xarxes socials". "Es tracta de tenir un espai, posem per cas, per promoure l'acció artística local tot aprofitant que s'acaba l'actual licitació", ha exposat. "Si el recuperem, podrem convertir-lo en una plataforma per als creadors visuals de Reus", ha afegit. Un dels punts de l'acord, a més, ha demanat que es destini una partida pressupostària adequada per recuperar, precisament, l'ús d'espai per fomentar la recerca artística.

La internalització costaria 135.000 euros, segons Caelles

La votació, que s'ha dividit per punts, ha inclòs també la demanda que Cal Massó no se subrogui de nou. "No estem d'acord en això, però sí en la resta", ha assenyalat el portaveu del PP, Sebastià Domènech. A les files del PSC, Andreu Martín ha aclarit que "el model de Cal Massó no és el nostre" i s'ha preguntat "què passarà si el recuperem? Que potser s'acabarà assemblant als actuals museus que tenim, que no se sap segons com, si funcionen". "És evident que alguna cosa s'hi ha de fer", ha opinat després i des de C's la regidora Pepa Labrador, que ha demanat, això sí, "que hi hagi un pla que contempli tots els espais museístics de la ciutat". La formació taronja també ha declinat donar suport a no convocar una nova licitació. La CUP, això sí, ha guanyat les votacions dels punts relatius a la recuperació de "l'esperit inicial de Cal Massó com a plataforma creativa".

Des del govern, la regidora del ram, Montserrat Caelles, ha admès que el de Cal Massó "potser necessita un projecte actualitzat" i ha avançat que la internalització de l'equipament suposaria una dotació pressupostària de 135.000 euros. "Nosaltres apostem per una fórmula mixta, és a dir, que ens sembla bé que els artistes plàstics tinguin un lloc de trobada i això no ens sembla incompatible amb una gestió externalitzada". "Si vostè diu que no sap si el museu de la plaça de la Llibertat està o no en funcionament és que potser fa massa temps que no hi va", ha apuntat per atacar el socialista Martín.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges