Aquest diumenge 3 d'octubre, de 10 del matí a 1 del migdia, la Fundació Espigoladors organitza diferents espigolades simultànies arreu del territori català. Es tracta de recollides d'aliments als camps del sector primari, per tal d'impulsar i visibilitzar aquesta activitat i lluitar contra el malbaratament alimentari.
Les zones agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, l'Espai Agrari de la Baixa Tordera i del Camp de Tarragona, on l'entitat desenvolupa habitualment les seves accions d'espigolament, acolliran l'activitat, que preveu la participació d'una cinquantena de persones voluntàries. Com és habitual, fruit de la col·laboració entre la Fundació Espigoladors i la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, el Taller Baix Camp recollirà la fruita i verdura recollida al Camp de Tarragona en el marc del Programa de Gestió Alimentària.
L'acció s'emmarca en la setmana del Dia Internacional de Conscienciació sobre les Pèrdues i el Malbaratament Alimentari, que se celebra el 29 de setembre, i en un context en què la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles és a l'agenda política i mediàtica mundial. El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, assistirà en representació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a l'espigolada del Camp de Tarragona.
La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, destaca la importància d'aquest esdeveniment: "Malauradament, hi ha persones que necessiten ajuda per alimentar-se i, per tant, una marató d'espigolades és una bona oportunitat de recollir productes del camp que d'altra manera es perdrien i aprofitar-los. Per això animo tothom a participar d'aquesta activitat solidària".
Crida de persones voluntàries
La Fundació Espigoladors fa una crida a tothom a participar en la primera marató #joespigolo per l'aprofitament alimentari. Les persones menors d'edat hauran d'anar acompanyats d'una persona adulta. Per apuntar-s'hi, cal estar inscrit a la borsa general de voluntariat de l'entitat i emplenar el formulari d'inscripció.
Les zones agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, l'Espai Agrari de la Baixa Tordera i del Camp de Tarragona, on l'entitat desenvolupa habitualment les seves accions d'espigolament, acolliran l'activitat, que preveu la participació d'una cinquantena de persones voluntàries. Com és habitual, fruit de la col·laboració entre la Fundació Espigoladors i la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, el Taller Baix Camp recollirà la fruita i verdura recollida al Camp de Tarragona en el marc del Programa de Gestió Alimentària.
L'acció s'emmarca en la setmana del Dia Internacional de Conscienciació sobre les Pèrdues i el Malbaratament Alimentari, que se celebra el 29 de setembre, i en un context en què la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles és a l'agenda política i mediàtica mundial. El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, assistirà en representació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a l'espigolada del Camp de Tarragona.
La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, destaca la importància d'aquest esdeveniment: "Malauradament, hi ha persones que necessiten ajuda per alimentar-se i, per tant, una marató d'espigolades és una bona oportunitat de recollir productes del camp que d'altra manera es perdrien i aprofitar-los. Per això animo tothom a participar d'aquesta activitat solidària".
Crida de persones voluntàries
La Fundació Espigoladors fa una crida a tothom a participar en la primera marató #joespigolo per l'aprofitament alimentari. Les persones menors d'edat hauran d'anar acompanyats d'una persona adulta. Per apuntar-s'hi, cal estar inscrit a la borsa general de voluntariat de l'entitat i emplenar el formulari d'inscripció.
Etiquetes:
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics