Diumenge, 07 de Març de 2021

Fan una campanya per fomentar el reciclatge de residus amb voluntaris d’entitats de Reus

Per ara hi prenen part una trentena d'associacions de la ciutat

11 de Desembre de 2020, per Redacció/ M.B.
  • Rubio i Caelles han presentat la campanya

    Reus.cat

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient i la regidoria de Relacions Cíviques, portaran a terme conjuntament, en les properes setmanes, una campanya per conscienciar a la població de la "necessitat de col·laborar" en la separació de residus i en la "bona" utilització dels contenidors, segons s'ha exposat aquest divendres en roda de premsa. La campanya, sota el lema 'Jo sumo per millorar el barri. I tu?', comptarà per primer cop amb la col·laboració de les associacions de veïns i altres agents referents als barris de la ciutat, segons ha indicat la regidora Montserrat Caelles.

En aquest sentit, ha indicat al seu torn el regidor Daniel Rubio, la iniciativa té el doble objectiu "d’implicar les entitats com agents clau i referents al territori, i promoure comportaments per aconseguir una ciutat més sostenible, més neta i més cívica". De moment, ha precisat, una trentena d’entitats o associacions han confirmat la seva participació amb dos voluntaris i en alguns casos quatre o més per entitat.

Un equip d’educadors de medi ambient, format per quatre persones que hi dedicaran 1.250 hores, i voluntaris de les associacions de veïns i entitats (prèviament formats) recorreran els carrers dels barris per fer aquesta tasca de conscienciació. La iniciativa s’ha organitzat a partir del "treball transversal" de la regidoria de Relacions Cíviques i la de Medi Ambient, i amb la cooperació amb la Federació d’associacions de veïns (FAVR), arran del conveni signat el passat més d’octubre.

Rubio ha celebrat la posada en marxa d’aquesta campanya que, "gràcies al treball transversal amb la regidoria de Relacions Cíviques, obre noves vies de col·laboració amb les associacions de veïns i entitats per fer arribar el missatge de respecte al medi ambient, al civisme i a mantenir la ciutat neta". “De ben segur que aquesta fórmula de cooperació tindrà recorregut més endavant amb noves campanyes”, ha pronosticat.

La planificació dels punts d’informació s’està realitzant partint de l’anàlisi d’un mapa dels suggeriments relacionats amb la neteja viària que els veïns de Reus han entrat a la bústia de suggeriments de l’aplicatiu del lloc web reus.cat durant els mesos de setembre i octubre. D’aquesta manera, han apuntat fonts municipals, "es dona també resposta a les demandes del veïns". La campanya, s'ha assenyalat, es va presentar a totes les associacions en una reunió de treball, i també es realitzarà un seguiment de "l’evolució i resposta" per part dels veïns amb tots els agents implicats.

Caelles ha volgut destacar “l’alt grau d’implicació de les associacions i entitats en aquesta iniciativa, el que ens encoratja a continuar treballant en aquesta línia per involucrar la gent dels barris i erigir-los en referents per impulsar accions que promoguin bones pràctiques i valors positius de tipus medi ambiental, com en aquest cas, però també en altres àmbits com puguin ser la cultura, la solidaritat o les tradicions".

Formació als voluntaris

Abans d’engegar la campanya a peu de carrer, els voluntaris de les associacions rebran formació sobre "les eines i infraestructures de gestió de residus urbans que l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans i els incompliments o comportaments incívics més habituals perquè, posteriorment, puguin transmetre aquests missatges als ciutadans mitjançant el treball conjunt dels educadors/es ambientals i els voluntaris acompanyants", s'ha manifestat.

Així, rebran formació sobre els tipus de residus que s’han de dipositar al contenidor groc (envasos); vidre (verd); paper i cartró (blau); orgànica (marró) o rebuig o resta (gris). També sobre el comportament i maneres de llençar la brossa al contenidors; el tractament de residus especials com els olis vegetals; el funcionament dels serveis de deixalleria fixa o mòbil i la recollida de voluminosos i andròmines o contenidors de poda.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics