Dilluns, 15 d'Abril de 2024

Llum verda a les mesures d'estalvi del govern per a l'Hospital

S'aprova la modificació de les condicions financeres dels crèdits concedits al centre sanitari amb l'objectiu de reduir el seu dèficit

03 de Juny de 2016, per Marc Busquets
  • El govern ha aconseguit que les seves propostes per a l'Hospital tirin endavant

    Cristina Antillés

El govern ha tirat endavant la moció de l'alcaldia que tenia per objectiu l'autorització de les condicions financeres dels crèdits concedits a l'Hospital Sant Joan per tal de reduir el dèficit de l'equipament sanitari (establert en 3,1 milions d'euros) a partir de les propostes presentades dies enrere per l'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Salut del consistori, Noemí Llauradó.

La moció presentada de l'alcaldia ha comptat amb els 11 vots dels regidors al govern (CiU, ERC i Ara Reus) i tres dels quatre vots del grup municipal del PSC per l'absència de Núria Borrell. Els dos regidors del PP hi han votat en contra i s'han registrat 10 abstencions, sis de la CUP i quatre de C's. "No hi podem votar en contra", ha subratllat el cupaire Xavier Angelergues.

D'aquesta manera, les mesures dissenyades pel govern municipal, consistents en la condonació dels interessos del préstec del pla d'ajust del consistori per un import de 100.000 euros enguany i de 113.000 euros el 2017, podran progressar. Aquest dijous, a més, el govern ha proposat al Comitè d'Empresa pagar la meitat dels objectius deguts, que ascendeixen a 1,9 milions d'euros.

L'estelada continuarà  onejant al Parc de Bombers

D'altra banda, i pel que fa a les propostes de resolució dels diferents grups municipals del consitori, el debat s'ha iniciat amb la voluntat per part de C's de retirar l'estelada del Parc de Bombers de la ciutat. El regidor Guillem Figueras ha apuntat que "aquesta bandera no té cap reconeixement legal" i ha afegit posteriorment que "la seva presència en edificis públics contravé la Constitució". Per la seva part, el portaveu del Partit Popular ha volgut afegir una esmena a la proposta de C's. "Aquesta retirada hauria de ser permanent", ha dit.

Els portaveus dels diferents grups al govern han mostrat les seves raons per votar-hi en contra, d'altra banda. "Hi votarem en contra perquè som un partit independentista", ha dit la portaveu d'ERC, Noemí Llauradó. La regidora convergent Montserrat Vilella ha apuntat que "com a Ajuntament no ens pertoca posicionar-nos en aquest assumpte". Els dos regidors d'Ara Reus han anunciat la seva abstenció tot indicant que "no volem entrar en la guerra de banderes que vostès proposen".

A l'oposició, el portaveu del PSC Francesc Vallès ha indicat que "és un error plantejar aquí aquesta proposta, perquè haurien hagut de parlar amb la Generalitat" quan s'ha adreçat a Figueras. La CUP també hi ha votat en contra. Per tant, la proposta de C's ha estat desestimada ja que tan sols ha obtingut sis vots a favor, per 16 en contra. S'han registrat cinc abstencions.

Acord per reorganitzar els Consells d'Administració de Gecohsa i CMQ

Tampoc ha tingut èxit la proposta de resolució del PP per tal que el consitori reusenc censurés la visita d'Arnaldo Otegi al Parlament de Catalunya. Domènech ha dit que "allò va ofendre molta gent" i ha expressat la seva "condemna al terrorisme", quelcom que ha estat definit "d'oportunisme polític" per part del regidor d'Ara Reus, Daniel Rubio. "Hi votarem a favor, sí, però és evident que vostès això ho fan perquè el dia 26 de juny tenen unes eleccions", ha descrit.

A les files socialistes, Vallès ha anunciat l'abstenció "pels mateixos motius que en el cas de l'estelada" i el regidor convergent Joaquim Enrech ha justificat el seu no a la qüestió tot amparant-se en "la llibertat d'expressió". Finalment, la votació tan sols ha obtingut vuit suports, per 15 vots en contra i tres abstencions.

Un cop el ple ha avançat cap a les mocions dels grups municipals, la CUP ha vist com la seva proposta per a la reorganització del Consell d'Administració de les societats Gecohsa i CMQ ha obtingut el suport unànime dels altres regidors. Per part dels independentistes, David Vidal ha apuntat que "la representació dels treballadors en garantirà un millor funcionament", quelcom que ha estat secundat per la regidora d'ERC Noemí Llauradó. "Això enriquirà el Consell d'Administració", ha valorat. En la mateixa línia s'ha expressat Pepa Labrador, de C's. Així, la moció cupaire ha sumat 26 suports.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  03 de Juny de 2016

I la imaginació per què serveix?

A ben segur que hi ha altres fórmules que no suposen retallar els ingressos de la casa de la vila, que acabem pagant els altres. Reduir altres despeses dels gestors, augmentar les capacitats, cobrar a certs usuaris que no han aportat res, reconduir actituds i activitats, revisar preus de serveis, implicar molt més a la Generalitat, demanar responsabilitats per suposades incompetències i derives i altres no es poden contemplat?