Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Reus engega un nou curs escolar amb unes xifres «molt semblants» a les del curs anterior

13 de Setembre de 2021, per
  • La compareixença davant de l'escola Rubió i Ors

    Ajuntament de Reus

Les portes de l'escola Rubió i Ors, igual que les de tots els centres educatius de la ciutat i de Catalunya, han tornat a obrir aquest 13 de setembre a dos quarts de nou del matí. Les imatges d'infants carregats amb les seves motxilles han tornat a omplir els carrers del voltant de l'escola reusenca.

Tot i que la majoria de famílies estan al cas dels protocols d'entrada del centre educatiu, encara hi ha algunes famílies primerenques que s'han d'acostumar als nous hàbits. "Els més grans no entren encara; ho fan a partir de les 9", explicava una responsable del centre a una família que encara no sabia els nous protocols. I també algunes altres que feien tard: "feu tard i aquesta porta ja està tancada. Heu de passar per la porta principal, ara", cridava una professora des de l'altra banda de la reixa.

Enguany, les restriccions als centres educatius han canviat. Però se segueixen mantenint algunes de les característiques més importants del curs anterior: els alumnes han de seguir portant mascaretes, es mantenen els grups bombolla, i el departament ha allargat les places de reforç covid del professorat. Unes mesures que es prolonguen a conseqüència de l'"èxit" en la seva aplicació el curs passat.

"Moltes ganes" de començar

L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor d'Educació, Daniel Recasens, han visitat l'escola per fer la tradicional valoració de l'inici de curs davant dels mitjans. En aquesta ocasió els acompanyava la directora de l'Escola Rubió i Ors, centre on han fet la visita.

La responsable del centre ha manifestat que entre el professorat del col·legi hi ha "moltes ganes" de començar, "com cada curs". I ha celebrat que tot i les mesures sanitàries vigents, aquestes cada cop són "més relaxades". Una sensació compartida amb Pellicer, que celebra que "ja es va respirant certa tranquil·litat".

Tal com ha explicat el mateix alcalde, des de l'ajuntament i la regidoria d'Educació s'ha treballat amb el departament per coordinar aquest inici de curs i "preparar el centres i els seus equips docents". Un treball conjunt que presenta com a objectiu "treballar perquè els nens i nenes de Reus aprenguin amb les millors condicions".

Per la seva banda, el regidor Recasens ha reconegut que és un "és un dia especial i bonic, però amb neguits i nervis". I ha volgut reconèixer la tasca del professorat de tots els centres educatius de la ciutat: "vull agrair als equips docents de tots els centres. Agrair el seu esforç constant i la seva dedicació".

Les dades del curs a Reus

A la compareixença pública també s'han desgranat les dades d'aquest curs 2021-2022 a les escoles bressol, col·legis i instituts de Reus. Actualment, hi ha 15784 alumnes en edat d'escolarització obligatòria. D'aquests, 9980 van a centres d'educació infantil i primària, i 5294 a instituts de secundària. D'aquesta manera, a P3 hi haurà 46 grups a tota la ciutat. I a 1r d'ESO, 48. D'aquesta manera, les ràtios a P3 es mantenen en 23 alumnes per aula, i al cicle de secundària se situen entre 27 i 30 alumnes per classe, segons el centre educatiu.

La capital del Baix Camp compta amb el mateix nombre de centres educatius que el curs anterior. Una vintena d'escoles, i una d'elles és institut-escola. 9 d'aquests centres són concertats, i n'hi ha un de privat. Pel que fa a instituts de secundària, n'hi ha vuit. A més, la ciutat també compta amb altres centres de formació: tres centres d'educació especial, dues escoles de formació d'adults i l'Escola Oficial d'Idiomes. Tot plegat fa que la ciutat assoleixi unes xifres "molt semblants a les que teníem el curs anterior", tal com ha detallat Daniel Recasens.

L'adscripció única

Aquest és el primer curs en què entra en vigor l'adscripció única de centres de secundària. Aquest és un model proposat des del Departament d'Ensenyament que planteja que cada una de les escoles de la ciutat tingui assignada un institut de secundària, de manera que quan un alumne comenci en una escola ja sabrà a quin institut acabarà anant. Aquesta mesura ve acompanyada de l'entrada en funcionament de la gratuïtat de transport públic per als alumnes de secundària que quedin allunyats del seu institut.

Pel que fa a l'inici de curs de les escoles bressol municipals, el regidor ha volgut posar de manifest que encara hi ha 19 places vacants pels nascuts l'any 2020 i 19 més pels infants de l'any 2019. A més, Recasens també ha celebrat que enguany l'Escola Bressol la Ginesta comptarà amb la instal·lació d'una aula multisensorial.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges