Ingredients per fer quatre coques
Per a la massa mare: 30 grams de llevat o un sobre de llevat Maizena per a pa, 125 grams de farina fluixa i aigua tèbia.
Per al brioix: 75 grams de mantega a temperatura ambient, 75 grams de sucre, cinc grams de sal, una cullerada d'essència de vainilla o sucre de vainilla, una cullerada de matafaluga en pols, tres ous a temperatura ambient, 25 grams d'aigua de tarongina (aiguanaf), la pell d'una llimona, ratllada sense la part blanca, i 400 grams de farina de força (aproximadament).
Per a l'ou per sobre: Tres ous, dues cullerades soperes de sucre, una cullerada sopera de sucre per posar-lo per damunt.
Preparació
La massa mare, pasteu en un bol la farina fluixa, el llevat i l'aigua tèbia, fins que quedi tot lligat. Tapeu amb un drap net i deixeu reposar en un lloc calent fins que dobli la seva mida. Un cop tingueu la massa mare a punt, poseu en un altre bol la mantega i el sucre i pasteu-ho bé, afegiu-hi la sal, la vainilla, la matafaluga en pols i la pell de llimona i pasteu-ho fins aconseguir una massa ben homogènia.
Afegiu-hi els ous un a un, l'aiguanaf, la massa mare i la farina de força. Barregeu-ho fins a aconseguir una massa compacta i elàstica. Deixeu-la reposar en un bol tapada amb un drap fins dupliqui la seva mida. Procediu a fer les coques, partiu la massa en quatre blocs iguals, estireu la massa del brioix amb el rodet, poseu-la en un motlle o en una safata fent-li una bora que valdrà de contenidor per els ous quan els hi posem i torneu a deixar fermentat.
Arribats a aquest punt enforneu amb el forn preescalfat a 170 graus durant uns 15 minuts aproximadament, segons el forn. Mentre anem batent els ous amb les cullerades de sucre per tindre la barreja a punt traieu la coca del forn li poseu l'ou per damunt, la cullerada de sucre i retorneu la coca al forn durant uns 5 minuts més per quallar l'ou.
Arribats a aquest punt ja podeu treure la coca del forn i en quan es refredi ja podeu gaudir-ne!
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics