Títol: Dejar de amargarse para imperfectas
Autores: Lucía Taboada i Raquel Córcoles
Edita: Editorial Planeta
Humor per deixar en ridícul l'obsessió per la perfecció física, laboral i emocional. Una lluita contra l'hedonisme en clau femenina (si bé amb consells que poden ser considerats unisex) de la ploma de Lucia Taboada i les il·lustracions de Raquel Córcoles, amb aroma a tragicomèdia de Bridget Jones però elaborat amb la suficient independència de criteri per adquirir personalitat pròpia. Fins al punt que aquest llibre destinat a oferir consells i idees per donar un tomb a la forma de veure la vida d'una dona contemporània havia sumat 30.000 exemplars venuts al cap de només sis mesos del seu part, amb mercats oberts a Portugal, França i Itàlia. Un èxit que explica la relació professional que ha lligat Taboada i Córcoles des de llavors i que les ha fet repetir experiència amb 'Fuera complejos para imperfectas'.
La reusenca ha aportat el seu bagatge anterior com a 'Modernadel Pueblo', personatge originat l'any 2010 en format blog i que va acabar esdevenint fenomen viral permetent-li guanyar la beca 'Connecta't al còmic' i donar el següent pas publicant el seu primer llibre, 'Soy del pueblo', amb ajut de la dissenyadora gràfica Marta Rabadán. Després de treballar a El Jueves i Cuore,va crear el seu primer còmic en solitari ('Los capullos no regalan flores') per posteriorment publicar en cooperació amb el guionista Carlos Carrero "Cooltureta: la novela gráfica". Córcoles va cursar la carrera de Publicitat, Periodisme i Comunicació Audiovisual a la URV i va acabar els seus estudis a Madrid, llicenciant-se en Periodisme a la Universitat Rey Juan Carlos.
L'essència d'aquest manual d'instruccions és oferir un pla de 21 dies per posar fi a la negativitat que envolta una vida bombardejada pels mals rotllos. Per aconseguir-ho ens proposa una galeria de personatges que ajudaran a desxifrar les incògnites. En primer lloc la imprescindible protagonista, plena de dubtes, amb propensió a l'angoixa i amb un grau molt tòxic d'autocrítica. Per ajudar-la disposa del neurocientífic, de l'entrenador personal i la psicòloga. Tots ells proporcionen consells que permeten taponar les vies d'aigua de l'autoestima. Ara bé, també hi ha el contrapunt pervers. La Malèvola és l'encarregada d'amplificar a aquella veu interior que té com a objectiu el sabotatge ("aquest diumenge tens un aspecte horroròs. Millor et quedes a casa que aquest telefilm sembla que ha de ser bo"). I tot plegat amb una especial incidència en la influència de les xarxes socials, convertides en anunci publicitari d'un mateix i ben conegudes tant per Córcoles per mitjà del retrat dels hipsters en les seves vinyetes de cultura urbana com per la Taboada autora d''Hiperconectados'.
Aquest article rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics