Dimecres, 20 de Novembre de 2024

Un país normal i sobirà

28 de Gener de 2014, per Sebastià Barrufet

És normal que un país vulgui decidir el seu futur. Per això  sembla normal que les institucions catalanes es comprometin a convocar-nos perquè tothom pugui dir què pensa, sigui quina sigui la solució que cadascú trobi més encertada.  És normal que un país vulgui confiar en les urnes. És normal pensar que la democràcia és la solució més bona. És normal creure en la democràcia.

És normal estar a favor de les urnes. És normal voler viure en un país normal.El Parlament de Catalunya ha demant a les Corts Generals que ens deixi votar. Hi han votat en contra PP, Ciutadans i PSC. Qui no és fidel al seu passat  és el PSC. Tot i que molts ajuntaments sí que són fidels a la seva historia. Ajuntaments amb alcaldes del PSC declarats independentistes. És fácil d’entendre, els ajuntaments són les institucions més pròximes al ciutadà i, per tant, les que millor están sintonitzades amb la gent. A continuació podeu veure una mostra d’aquests municipis:

El Pont d'Armentera, L'Escala, El Far d'Empordà, Vilamacolum, Masarac, Biure,Santa Margarida i els Monjos, Sant Llorenç d'Hortons, Mediona, Sant Quintí de Mediona, La Vall de Boí,Castellolí, Copons, Navarcles, Castellbell i el Vilar, Xerta, Palafrugell, Palamós, La Bisbald'Empordà, Corçà, La Tallada d'Empordà, Collbató, Molins de Rei, Olvan, Sant Jaume de Frontanyà, Lles de Cerdanya, Barberà de la Conca, Arbeca, La Granadella, Els Torms, Sant Julià de Ramis, Juià, Madremanya, Malgrat de Mar, Tiana ,Sant Cebrià de Vallalta, Térmens, Les Avellanes i Santa Linya, Centelles, Sant Hipòlit de Voltregà, Les Masies de Voltregà, Sant Vicenç de Torelló, Oristà i la Torre d'Oristà, Vilanova de Sau,Tremp, La Torre de Capdella, Alt Àneu, Porrera, Capçanes, La Torre de Fontaubella, Flix , Benissanet , Ginestar, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon, Setcases, Campelles, Almenar, Alguaire, Benavent de Segrià, La PortellaTorrebesses, Alcanó, Sils, Riudarenes, Massanes, Sant Llorenç de Morunys, El Pinell de Brai, Verdú, Sant Celoni, Castellterçol, Tagamanent........fins a 80.

En un breu comunicat, l'alcalde de Flix, Marc Mur Bagés, dimarts, 21 de gener, va fer pública la decisió de deixar els càrrecs orgànics que ocupava dins del PSC, pel seu desacord amb les últimes mesures adoptades pels òrgans directius del partit.

El Partit dels Socialistes de Catalunya es va fundar el juliol de 1978 en el Congrés de la Unitat Socialista. Fins aquell moment Catalunya no havia tingut un gran partit socialista amb vocació de govern i que representés amplis sectors de la societat. El PSC, es constituïa com a partit sobirà, autònom respecte del PSOE, i això el fa singular en el conjunt del socialisme  espanyol , té personalitat jurídica pròpia, finances independents i manté una total autonomia d'acció en el marc de la política catalana. Però, darrerament ha esdevingut  poc dialogant, allunyat del pensament catalanista i molt proper a les idees del PSOE.

La votació de Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura contra la disciplina de la dirección, va merèixer cautelarment  la seva separació de les competències que tenien en el partit. L’expedient obert  està a la Comissió de Garanties que decidirà el final del cas. Una expulsió els deixaria amb 17 diputats com a quarta força en el Parlament. Un manifest a favor dels tres diputats, signat per més de 1.500 persones, demostra el drama del PSC.

La situació del partit no permet la simplificació de l’anàlisi. L’electorat  està fragmentat i la dirección estretament compromesa amb el PSOE. Allò més greu és que PSOE i PP están d’acord en no permetre que la nació catalana decideixi.  

Sebastià Barrufet és periodista.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics