Dissabte, 20 de Juliol de 2024

Un reconeixement a la gent gran, les nostres arrels

09 d'Octubre de 2013, per Misericòrdia Bonfill

Enguany, ExproReus dedica el primer dia de fira, el dimecres 9 d’octubre, a la gent gran. En el mateix sentit, la setmana passada vam celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran. Dues maneres de reconèixer l’esforç i la contribució de la gent gran a la cohesió de la nostra societat i dues ocasions per refermar el compromís de la Regidoria de Família i Gent Gran de Reus amb el seu benestar.

En l’actualitat, l'augment de l’esperança de vida de la població dóna més protagonisme a aquestes persones. Així doncs, la seva participació en les activitats familiars i de la comunitat és fonamental, com es demostra cada dia amb la realització de tasques com, per exemple, tenir cura dels néts. En aquest context, l’envelliment actiu, l’autonomia i la qualitat de vida són els objectius principals de la regidoria que dirigeixo. En definitiva, considerem l’envelliment un període d’oportunitats, és a dir, una experiència positiva vinculada al cicle vital.

Per això, durant tot l’any, i de manera especial amb la celebració de la Festa Gran, que enguany va anar acompanyada de la Fira de la Gent Gran, promovem la confraternització entre la gent gran i també una oportunitat perquè la ciutat presti més atenció a la situació d’aquestes persones. Aquest projecte, i d’altres, evidencien un cop més que, per l'actual govern de Reus, les persones són una prioritat i la gent gran, en concret, una part fonamental de la nostra ciutat. Per això, apostem per la capacitat i el potencial humà i professional d’aquestes persones.

Estic convençuda que aquest reconeixement a les persones grans ha de ser permanent, cada dia, com a expressió de gratitud als seus esforços i afanys. Necessitem cada cop més les seves qualitats: criteri, serenor, superació dels errors i comprensió de l’altre.

Per tot això, vull reconèixer, públicament, a totes les persones grans de Reus, la seva vital aportació a la consolidació de la nostra societat, ja que si la comparem amb un arbre, ells en serien les arrels.

Misericòrdia Bonfill és regidora de Família i Gent Gran a l'Ajuntament de Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges