Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Casado declara per la querella del reusenc Lluís Gibert

21 de Març de 2023, per Marc Busquets Obré
  • Pablo Casado, al congrés del PP de Sevilla.

    PP

L'expresident del PP, Pablo Casado, ha declarat aquest passat dilluns per la querella interposada pel Grup d'Advocats i Advocades Independents, del qual forma part el reusenc Lluís Gibert. El dirigent popular va afirmar, a finals de 2021, que hi ha escoles catalanes on prohibeixen a la canalla que vagi al lavabo si ho demana en castellà. El polític ha admès que no va constrastar les informacions dels mitjans consultats per exposar els seus arguments, si bé ha assenyalat que "ho tornaria a fer". 

Recusació del Suprem



En aquesta línia, i en declaracions a Reusdigital.cat, Gibert ha apuntat aquest dimarts que creu que la declaració de Casado va ser "pròpia d'un míting polític" en presentar-se com "garant de la defensa dels drets constitucionals dels castellanoparlants" a Catalunya, quelcom que a parer seu "no té cap trascendència jurídica". 

Casado va ser citat a declarar com a investigat per injúries, calúmnies i delicte d'odi el passat novembre pel Jutjat d'Instrucció 29 de Barcelona. Ha declarat aquest dilluns per videoconferència i només ha contestat les preguntes formulades pel jutge i pel seu advocat. A la xarxa, Gibert ha indicat que Casado ha rebutjat per tant contestar les acusacions particulars (és a dir, els advocats de la Generalitat i l'esmentat grup d'independents). 

La querella es va presentar en el seu moment al Tribunal Suprem (TS), ja que Casado era diputat al Congrés. El Grup d'Advocats i Advocades Independents va recusar la sala en entendre que "no era imparcial" pel fet que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) "està caducat des de fa més de 1.500 dies", en part pel "bloqueig del PP". Un cop Casado va deixar de ser diputat, el TS "es va rentar les mans" i la causa va passar a mans d'un jutjat de Barcelona. 

"Atacs" contra la minoria nacional catalana



La querella en qüestió, segons es va subratllar en el seu moment, té l'objectiu d'acreditar els "atacs" contra la minoria nacional catalana i els seus drets lingüístics. Gibert ha apuntat que, al seu torn, els advocats de la Generalitat s'han centrat en les injúries i les calúmnies, per tal de "defensar l'honor" del col·lectiu docent. Gibert ha manifestat que al Suprem es manté una peça separada "contra nosaltres que insta a que se'ns sancioni per haver recusat" el tribunal. Ara, aquesta es troba "morta, no se'n sap res". De produir-se una sanció econòmica al respecte, ha precisat el reusenc, els advocats podrien iniciar la via legal a Europa. 

Per mantenir la seva tasca, el col·lectiu d'advocats independents haurà de dipositar una fiança de 5.000 euros. En aquesta línia, el grup recull donatius. 
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

PEPITO DE L'ARENA  21 de Març de 2023

I E.R. ES VANTA D'HAVER-HO FET ELLS.

I que us penseu que farà la justicia NO PREVARICADORA de caspanya? -archivese ! no ha lugar !

Reportatges