El Ministre de Justícia, Rafael Català, amb les estalades de fons que portaven els regidors de la CUP
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Cristina Antillés
Crits a favor de la independència i contra la llei Mordassa. Respecte davant la figura del general Prim. Certa tensió entre els regidors del PP i els de la CUP. Agraïment de l'alcalde per obtenir una còpia original del facsímil del sumari sobre l'assassinat de l'il·lustre reusenc. Alguns nervis i molta calor. Moltíssima. Aquests han estat els ingredients de la visita del ministre de Justícia, Rafael Català, a l'Ajuntament de Reus, marcada per l'absència dels regidors de govern Noemí Llauradó i Montserrat Flores (ERC) i Marc Arza i Montserrat Vilella (CiU). A més, els quatre edils socialistes han preferit no assistir a l'acte d'entrega del facsímil.
Sí que ho han fet, i amb una clara intenció de protestar i mostrar la seva disconformitat, cinc dels regidors de la CUP -a excepció de David Vidal. Amb estelades a la mà, han cridat en diverses ocasions al ministre per aconseguir la "llibertat" de Catalunya, i fin i tot, han interromput el discurs de Català. Aquesta 'manca' de respecte institucional ha emprenyat els dos regidors del PP, especialment, Dolors Compte, qui ha respost demanant "una mica d'educació". També la regidora de Ciutadans, Pepa Labrador, ha reclamat "llibertat d'expressió".
L'acte ha transcorregut amb normalitat, però les referències a les banderes eren constants, fins i tot, de l'alcalde, Carles Pellicer, qui ha assegurat que "les banderes són símbols que han d'agermanar les persones i no han de ser una excusa per a la demagogia". L'intent de prohibició de l'estelada a la final de la Copa del Rei sobrevolava l'ambient. Poc abans, una cinquantena de manifestants s'han concentrat a la plaça del Mercadal, darrere d'un fort cordó policial, amb la presència d'unitats antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i una trentena d'agents de la Guàrdia Urbana, la policia catalana i la policia espanyola (aquests de paisà).
El cert és que el ministre ha encaixat les crítiques amb naturalitat -deu estar molt acostumat pel càrrec que ocupa. "La rebuda ha estat extraordinariament cordial, entenc les veus discordants, vivim en un règim democràtic de llibertats, hem d'estar satisfets que qualsevol posició ideològica es pugui expressar, en el marc de la convivència", ha afirmat Català, qui ha subratllat que "la discrepància és legítima". Això sí, el ministre s'ha referit al fet que "alguns" vulguin interrompre a la resta quan s'expressen amb llibertat.
Entrega del facsímil del general Prim
El motiu principal de la visita del Rafael Català era entregar un facsímil del sumari sobre l'assassinat del general Prim, un acte que s'havia de fer durant l'Any Prim però que no s'ha pogut programar fins ara. Per això, a la sala Evarist Fàbregas de l'Ajuntament de Reus hi havien representants de la Comissió del Bicentenari del General Prim. Abans de l'entrega formal del document, l'alcalde ha ensenyat el saló de plens al ministre, li ha parlat de les grans figures reusenques i ha mostrat l'espasa que el reusenc va entregar al consistori.
Durant el seu discurs, Pellicer ha ressaltat la figura de Prim com a garant de la "llibertat d'opinions" i impulsor de la modernització de l'Estat espanyol. Així mateix, ha reclamat que hi hagi "una modernització de la justícia que ens ampari en temps real". Per la seva banda, el ministre ha indicat que "cal recordar el passat per saber on estem i cap a on anem". "Estem en un present de llibertat i Prim va ser un dels grans homes que va lluitar per la mateixa", ha indicat Català. La llibertat que es pren tothom per protestar, interrompe, opinar i imposar.
Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics
Comentaris
josep 30 de Maig de 2016
sempre al mateixos als que
sempre al mateixos als que chiulaben al dia de San Pere,ara están dintre,i als que manen están mol contens de tenirlos si coneixesin una mica la h·istoria sabrien que prim com mols altres ciutadans de Reus prime eren españoles, despres republicans, lliberals,ect ect i despres catalans,i mai van renuncia als seus origins ni la seva llengua,
ep 27 de Maig de 2016
patético
Espero que no salga en muchos medios, deja a Reus a la altura del betún , suma y sigue.
Observador1 27 de Maig de 2016
Una llàstima
Una llàstima que un acte que no era polític i que es tracta de tenir una peça històrica de les figures més importants que ha donat la ciutat de Reus, el General Prim, s'utilitzi i s'alletji per tres persones dins a l'Ajuntament i quatre gats (50 és un recomptr generós) al carrer, confonen la forma i el moment o amb ells o contra ells...una llàstima
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics