La dietista i nutricionista Rosa Baró ens proposa una sèrie de receptes d'estiu ben fàcils de fer i que ens ajudaran a la combatre la calor. I, a més, són del tot saludables.
La nostra experta anomena la primera proposta 'Aigua refrescant' i per preparar-la tan sols ens caldrà aigua, gel, meló, cogombre i menta.
Preparació:
Pelarem el meló i el tallarem a daus petits (si tenim paciència, amb una cullereta podem fer boletes). Posteriorment tallarem el cogombre i la llimona, que la farem a rodanxes, per posar-la tot seguit en una gerra juntament amb el meló i les fulles de menta. Hi afegirem gel, omplirem la gerra amb aigua i remenarem una estoneta.
Baró també ens convida a preparar un 'Gaspatxo amb pastanaga i remolatxa', que ens pot servir d'entrant en un menú.
Ingredients per a quatre persones:
Una remolatxa (crua, no de les cuites)
Quatre pastanagues grans
Dos o tres tomàquets Un cogombre
Mig pebrot vermell
Un gra d'all Suc de mitja llimona (opcional)
Tres cullerades de vinagre d’umeboshi (opcional)
Dues cullerades d'oli d'oliva verge extra
Tres gots d'aigua
Preparació:
Pelarem el cogombre, traurem les llavors del pebrot, trossejarem totes les verdures a parts grans i triturarem tots els ingredients. Ho tastarem, ja que potser ens caldrà rectificar amb vinagre o amb aigua, si ha quedat molt espès.
Una altra recepta d'estiu és l''Empedrat senzill', el nostre primer plat.
Ingredients per a quatre persones:
250g de bacallà esqueixat
250g de fesols (podem utilitzar mongetes del ganxet o de Santa Pau)
Una ceba mitjana Pebrot (mig pebrot vermell, mig pebrot groc, mig pebrot verd)
Dos o tres tomàquets (de la varietat raf o cor de bou, per exemple)
Cibulet
Sal
Oli d’oliva verge extra
Vinagre (opcional)
Preparació:
Picarem les hortalisses (la ceba, els pebrots i el tomàquet) en trossos ben petits i les barrejarem en un bol amb els fesols i el bacallà, ja dessalat i esqueixat. Ho amanirem tot amb l’oli d’oliva, la sal i el vinagre (molt poc). Podem presentar el plat amb un motlle rodó per donar-li forma de timbal i decorar-ho, tot plegat, amb unes fulles verdes (canonges o rúcula, el que més ens estimem).
Finalment, la nostra dietista i nutricionista ens planteja l'elaboració d'un simple postre estiuenc, la 'Broqueta de fruites d’estiu'.
Ingredients per a quatre persones:
Dos Albercocs
Un grapat de Cireres
Un Préssec
Un Kiwi
Un tall de pinya
Preparació: Molt simple. Tan sols haurem de muntar, en una broqueta, les fruites abans esmentades. L'albercoc, la cirera, el préssec, el kiwi, la pinya...
Podeu consultar el bloc de Baró, on puntualment publica consells sobre nutrició i hàbits saludables.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics