L'exproReus 2016 aposta de manera decidida per l'automoció i la restauració. Inaugurada el passat dissabte, 8 d'octubre, la mostra de la capital del Baix Camp amplia enguany en 3.000 m2 l'espai dedicat als vehicles. De fet, l'organització ha canviat l'entrada al recinte firal i ha establert una gran avinguda centrada en el món del motor al carrer de Bèlgica del Tecnoparc. "Sí, aquest cap de setmana hem treballat força bé", apunta des de SEAT Baycar Reus el seu representant Gustavo García, qui a més afageix que ja s'han tancat algunes vendes d'automòbils.
Els concessionaris, satisfets
Que tota l'activitat de l'exproReus es concentri en cinc jornades és valorat de manera positiva per García. "Ens permet un contacte més directe amb els clients, que volen aprofitar les ofertes i promocions que els oferim", apunta. El sector va a l'alça, tal i com ho demostra que tan sols en l'edició anterior de l'activitat es van vendre uns 260 vehicles, sense comptar les operacions que es van acabar de tancar en els dies posteriors a aquesta i ja als concessionaris. Un altre negoci que s'està recuperant a poc a poc de la crisi és l'immobiliari, que a l'exproReus 2016 compta amb sis expositors.
Un d'aquests, l'agent d'Ota Gestió Immobiliària David Bargalló, corrobora que la compravenda d'habitatges s'ha animat amb els últims temps. "Molta gent tenia diners invertits en productes bancaris i està perdent la por a tenir-los en propietats", assenyala. Per ara no s'ha tancat venda, però les sensacions durant els primers dies d'obertura de la mostra estan sent prou positives. "Som aquí per fer contactes i per donar a conèixer un projecte en el qual hem estat promotors", detalla a continuació. "En general, estem satisfets de ser aquí", conclou.
L'altre atractiu de l'exproReus és la gastronomia. No només per la nombrosa quantitat de paradistes dedicats a la venda i instal·lacions d'equipaments per a la cuina, sinó també per la consolidació del 'Tasting Village', un espai de la mostra on s'hi han ubicat una colla de 'food trucks' i altres estands de restauració. "Les pluges de diumenge han fet que haguem tingut menys gent", apunta des de La Vermutera una de les seves impulsores, Anna Sanuy. L'escenari de la zona, en què s'hi han previst diverses actuacions, no l'acaba de satisfer. "Dissabte encara hi van fer alguna cosa, però ens cal més animació per engrescar la gent", exposa.
L'aplicació de firaReus, pel bon camí
La distribució de l'espai també és motiu per als paradistes del sector. "Potser hi ha massa oferta, i el circuit hauria de guiar la gent cap aquí", demana des de Smoke Box Carlos León. "La sortida hauria de ser aquí, així tothom s'asseuria a fer un mos abans de tornar a casa", proposa. No obstant això, tots dos celebren la bona afluència de públic del passat cap de setmana, especialment durant dissabte. En una taula i tot fent un cafè, la parella formada pel Marc i la Lídia s'han beneficiat d'un descompte per accedir a l'exproReus gràcies a l'aplicació per a dispositius mòbils de firaReus. "Avui tots dos tenim festa i hem aprofitat per venir", indica ella.
En aquest sentit, fonts de l'organització han informat que unes 1.400 persones se l'han descarregada i que unes 1.200 han participat en els diversos sortejos als quals s'opta per fer-ne ús, tals com viatges, entrades al Gaudí Centre, caixes d'experiències i vals de depilació, entre d'altres. Tallers de cuina impartits pels paradistes dels Mercats de Reus i una sessió magistral a càrrec d'un dels cuiners finalistes de la tercera edició de MasterChef Junior, Lukas Vives, seran altres de les activitats que es duran a terme d'aquí a la cloenda de la cita, el proper dimecres. Aquesta última tindrà lloc el dia 12 al migdia.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics