Dimecres, 04 de Setembre de 2024

Consulteu el calendari del contribuent reusenc per al 2017

Es manté el sistema de pagament fraccionat, que cal gestionar abans del 25 de gener

28 de Desembre de 2016, per Redacció
  • La gestió per fraccionar els tributs es pot fer presencialment al Servei d'Atenció i Informació al Contribuent

    Cedida

L’Ajuntament de Reus ha fet públic aquest dimecres el calendari fiscal per a l’exercici 2017 amb els tributs de caràcter periòdic, les dates i els terminis de pagament que s'aplicaran a la ciutat l'any que ve. Els contribuents podran fer el pagament dels rebuts de manera ordinària, dins del termini de dos mesos que per cada tribut fixa al calendari del contribuent. En aquest cas es podrà domiciliar el rebut o bé fer el pagament directament a les entitats col·laboradores.

El calendari del contribuent de 2017 estableix diversos períodes. Així, l'Impost vehicles de tracció mecànica podrà pagar-se del 3 març al 5 de maig; els de béns immobles urbans i rústics del 5 d'abril al 5 de juny; el de la Taxa recollida d'escombraries també del 5 d'abril al 5 de juny; així com les Taxes d'aprofitament via pública. L'Impost activitats econòmiques podrà satisfer-se del 5 d'octubre al 5 desembre. L’import dels rebuts domiciliats en compte bancària, es carregarà en compte als 30 dies de l’inici del període de pagament.

Pagament fraccionat amb termini especial

El sistema de pagament fraccionat amb termini especial també continua operatiu per al 2017. Per sol·licitar aquest tipus de pagament, es podrà fer per via telemàtica, a través del web de l’Ajuntament o presencialment, tant al Servei d’Atenció i Informació al Contribuent com a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. La petició pot fer-se fins el 25 de gener. Aquest sistema permet als contribuents pagar els impostos en 10 mensualitats. Es liquiden de febrer a agost a través de l’entitat bancària, i els mesos de setembre, octubre i novembre es confeccionen tres cobraments addicionals, amb els ajusts entre la quantitat abonada l’any anterior (sobre la qual es fa el càlcul de les mensualitats) i l’import a liquidar l’any en curs.

Com a conseqüència d’haver-se eliminat el sistema de pagament avançat, a partir de l’any 2017, els contribuents que estaven aciollits a aquesta modalitat de pagament passaran automàticament al sistema de pagament domiliciat en el termini de pagament ordinari, amb les dades bancàries vigents a l’anterior sistema.

Bonificacions

El calendari fiscal que l’Ajuntament enviarà a tots els contribuents inclou, entre altres informacions les bonificacions regulades en les ordenances fiscals de 2017 que, entre altres, són les següents: En el capítol de les bonificacions socials, s'establirà la del 90% de la quota de l’ICIO per obres d’adequació o millora d’habitatges per a persones majors de 65 anys o amb mobilitat reduïda; del 30 al 50% de l’IBI als habitatges de protecció oficial, del 45 al 90% de l’IBI per a l’habitatge habitual de les famíles nombroses; del 75% de l’ICIO a entitats de dret públic i fundacions sense finalitat lucrativa amb finalitats d’assistència social. Finalment, s'ha establert la bonificació del 75% de l’ICIO per obres realitzades en mmobles dedicats a l’assistència social.

Pel que fa a les bonificacions d’impuls econòmic, seran del 30% de la taxa d’activitats que creïn o mantinguin dos llocs de treball durant el 2017; del 50% de l’IBI als immobles d’organisme públics d’investigació; del 95% de l’IBI als immobles d’ensenyament universitari i també del 95% de l’IAE a cooperatives, unions, federacions i confederacions.

Finalment, i pel que fa a les bonificacions d’impuls mediambentals, aquestes seran del 75% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per als vehicles elèctrics; del 75% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per als vehicles híbrids; del 30 al 50% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per als turismes de baix nivell d’emisió de CO2; del 50% de l’ICIO per obres en habitatges que incorporin sistemes d’aprofitament tèrmic o energia solar i del 90% de l’ICIO per les obres d’instal·lació de sistemes d’estalvi energètic.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

jaon  29 de Desembre de 2016

jajaja

pagan tots els reusencs,,,o nomes una part,,,i ho dic amb indirecta,,,no soc razista..pero si realista...aqui tot deu ha de pagar i se que molts no ho fan...