El responsable del Forn Sistaré de Reus, Xavier Pàmies, i el seu germà, Tomàs Pàmies, han presentat, aquest dimecres a la tarda, la coca de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Beneïda per la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, la coca fa referència a la festa d'hivern de Sant Sebastià, recuperada fa tres anys per Carrutxa, i "està conformada per una base de pasta natural, amb llar de porc, sense mantegues i altres greixos i l'aromatizem amb matafaluga i nou moscada", en paraules de Xavier Pàmies.
Per sobre d'aquesta base, el dolç porta productes de Reus o del territori, com l'avellana, l'oli DO Siurana i, fins i tot, una crosta amb vermut de Reus. "Esperarem a fer la presentació al públic el dissabte, quan s'inaugura la Capital de la Cultura Catalana, i la coca es podrà comprar a la botiga a partir de la setmana que ve", explica el forner, qui creu que és un dolç per a ocasions especials i que marida perfectament amb un vermut. "Em vaig asseure i ho vaig provar amb moscatell i vi ranci, però queda molt millor amb vermut", ha conclòs Xavier Pàmies.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics