Diumenge, 18 d'Agost de 2024

La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus recupera l'antiga Festa de l'Arbre de Maig

Es tracta d'una de les propostes dins els projectes de la Capital Cultural Reus 2017

18 d'Abril de 2017, per Redacció
  • La plantada de maig tindrà lloc a la plaça de la Farinera

    Cedida

La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, amb la col·laboració de La Carrutxa i la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, ha organitzat la Festa de l'Arbre de Maig, el diumenge 30 d'abril, a la plaça de la Farinera i també pels carrers del nucli antic. L'activitat s'emmarca dins els projectes de la Capital Cultural Reus 2017 que ha presentat l'entitat amb l'objectiu de recuperar una antiga festa reusenca del segle XVI que donava la benvinguda a la primavera.

Aquesta antiga tradició consistia a plantar un arbre al mig de la plaça i realitzar balls i danses al seu voltant. La festa està recollida al llibre de Josep Bargalló 'Restauració de les danses tradicionals de Reus' (1992). L'adaptació de l'entitat pretén recuperar les antigues tradicions de guarnir els carrers propers a la plaça, plantar un arbre com a símbol de la primavera, decorar l'espai amb motius florals i realitzar balls i danses al voltant de l'arbre. Tot i això, també es volen mostrar altres danses d'arreu del territori amb dues danses convidades com són el ball de Cintes de Sitges i el ball de Cossis de Tarragona.

El programa de la Festa de l'Arbre de Maig

La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus proposa un programa ben complet per a la seva activitat. La presentació de la Festa de l'Arbre de Maig tindrà lloc el diumenge, 23 d'abril, a les 6 de la tarda, a la sala del Cambrer del Castell, a la plaça del Castell, i amb la col·laboració de Carrutxa. El dissabte, 29 d'abril, es realitzarà la plantada de Maig a la plaça de la Farinera.

Per últim, el diumenge, 30 d'abril, s'han previst diverses activitats. Durant el matí, des de les 10 fins a les 12, tindrà lloc l'activitat 'Decora lo maig', amb tallers de flors i jocs populars per a totes les edats; i de les 12 a dos quarts de 3 del migdia, tindrà lloc el Vermut de Maig musical. Finalment, durant la tarda, a partir de les 5 i fins a les 9 de la nit, se celebrarà la cercavila pels carrers del centre amb el Ball de Cintes de Sitges, el ball de Cossis de Tarragona i el ball de Prims de Reus com a dansa amfitriona amb motiu del seu 25è aniversari. En acabar la cercavila es faran ballades a la plaça de la Farinera i balls folk per tot el públic.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  18 d'Abril de 2017

Felicitats per una nova troballa tradicional!

No estaria gens malament que el nou arbre tingues com a destinació un dels indrets on a deixat d'existir un altre arbre. Hi ha molts llocs on tindria cabuda aquest i molts d'altres. Oblidem que el centre de la ciutat és un espai únic. Reus és molt més!

Reportatges