Vermuts Rofes va iniciar l'elaboració de vermuts el 1890 a Reus, a iniciativa de Marcel·lí Rofes Sancho. A poc a poc, a finals del segle XIX, la capital del Baix Camp apareixia al mapa nacional rebent l'etiqueta de ser un gran centre d'elaboració i exportació d'aquesta beguda destil·lada a base d'herbes: 'Vermut de Reus'.
Des dels seus inicis, Rofes ha comercialitzat diferents varietats de vermut, el negre, el blanc i el Gran Reserva, però el 2007 van decidir aturar la producció i reestructurar l'antiga fàbrica tot adaptant-la a un espai gastronòmic. Posteriorment només és va decidir produir el vermut negre i blanc de 15 graus tot abandonant parcialment la creació del Gran Reserva. Ara, després de 10 anys retorna al mercat el vermut Antic Reserva de Rofes. "Els nostres clients, els que sempre beuen vermut, ens en demanaven un més potent", ha afirmat aquest dijous Salvador Rofes.
El Vermut Antic Reserva és considerat pels impulsors "el vermut més especial de la casa" i té unes característiques diferents del altres aconseguint singularitat. Té un sabor i una aroma més forta que la resta amb una graduació de 18º. "Aquest sabor l'aconseguim gràcies a una doble maceració que fem amb les nostres herbes, això li dóna una amargor més pronunciada", ha comentat Rofes. El vermut necessita una maduració de sis mesos per ser posteriorment embotellat. "Aquest vermut és idoni pels aperitius més esquisits, creant una contrastació entre el dolç del vermut i el salat de l'aperitiu", ha subratllat.
La previsió de Vermuts Rofes és aconseguir un volum de vendes de 3.000 botelles anuals, un 10% del vermut negre i blanc de menys graduació (30.000 vendes l'any). El preu de venta de la botella de l'Antic Reserva oscil·la entre els 10 i els 12 euros.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics