Dijous, 15 d'Agost de 2024

El senyor Pellicer, l’hereu escampa!

23 de Novembre de 2020, per Isaac Bonillo

El govern actual de Reus s’ha caracteritzat en els darrers anys per tenir una pèssima capacitat de gestió econòmica, així com per mostrar una enorme incompetència de capacitat d’inversió a la nostra ciutat. L’actual tripartit municipal de dretes que governa a Reus obvia el creixement econòmic i el benefici que comporta aquest per la nostra població. Demanen estudis i informes i els deixen en un calaix tancat quan no els interessa el resultat d’aquest, tal com ha passat amb l’estudi del Mercat del Carrilet.

Estudis pagats amb tots els nostres impostos o ja sigui amb les butxaques del col·lectiu de paradistes del Mercat del Carrilet, com és aquest darrer cas. Els és indiferent que els tipus d’interès estiguin a mínims històrics i obvien que és un gran moment per realitzar un endeutament sostenible que permeti incrementar el patrimoni de la ciutat de Reus, però que sobretot, permeti incrementar les prestacions i el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes.

És notori, que a aquest govern de dretes els és indiferent les diverses necessitats que tingui la població de Reus. És el cas del patrimoni de la ciutat. Si prèviament no venen els terrenys, no pensen construir res. El senyor Pellicer opta per disminuir o renunciar al patrimoni, que tant d’esforç li ha costat tenir a la ciutat de Reus i desaprofitar la rendibilitat que se li podria donar a aquest, decidint venent-lo. Què és millor? Edificar naus i llogar-les per treure un rendiment, facilitant a les empreses aquestes instal·lacions i potenciar lloguers assequibles per emprenedors o vendre aquestes edificacions a empreses i seguir privatitzant la ciutat alhora que anem perdent competitivitat?

És imprescindible que el govern municipal treballi per atraure empreses a Reus, però no a qualsevol preu. Les empreses només vindran a la nostra ciutat i hi invertiran si realitzem les accions correctes. Gràcies a totes les inversions socialistes que es van fer, com és el cas de Redessa, que enguany compleix 25 anys d’activitat i suport a la iniciativa empresarial, Reus és una ciutat més que preparada per donar la benvinguda a tot el teixit empresarial que calgui. No ho podem fer, però, regalant l’IAE només a les grans empreses.

Aquesta contribució és un impost que es cobra a empreses que facturen més d’1 milió d’euros anuals i que a la ciutat li suposa un ingrés de més de 4 milions d’euros l’any que podria aprofitar per realitzar accions per a tota la ciutadania. Però no és així. El senyor Pellicer ha optat per regalar aquest impost a les grans empreses durant 10 anys!

S’han de fer accions per atraure-les, sí, però no a costa de privar a la ciutadania de millors prestacions i serveis alhora que no s’eximeix ni al col·lectiu d’autònoms ni al petit i mitjà teixit empresarial d’aquests impostos. Els governs de dretes, amb ERC deixant-se arrossegar i mostrant cap mena de personalitat i, als d’Ara Reus, que tot els està bé mentre mantinguin la cadira, només busquen el superàvit.

Però de què serveix a un ajuntament tenir superàvit? Els diners de la ciutadania s’han d’invertir en la ciutadania. Són seus. La política és per realitzar accions per millorar la vida de les persones, no per engreixar els números a costa d'aquestes. Criticaven la construcció de l’Hospital, però ara que gràcies a aquest hospital la ciutat de Reus pot fer front a una situació com l’actual, callen.

Què han donat a la ciutat de Reus? En què han invertit? Què han construït? Van prometre 1.000 habitatges. Quants se n’han fet? Aquestes preguntes haurien de ser vostès capaços de saber-ne la resposta i, a partir d’aquí, valorar a qui estan votant. Cal saber a qui votem i què votem.

Volem una ciutat millor i preparada per donar el millor a la seva ciutadania? O volem una ciutat estancada amb unes arques ben plenes? Això no va d’ideologies, va de persones. Depèn de vostès.

Isaac Bonillo és el secretari d’Economia, Imatge i Comunicació del PSC Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepito de l'arena  24 de Novembre de 2020

Putxinel-lis (o bé es diu titelles?)

Recordeu aquells putxinel-lis que sortien amb un gran bastò repartint a tot ia dret?
Ara es diuen PSOE franquicia catalana
Sort que tenim memòria i tots recordem el que ha passat amb Tecnoparc i Hospital nou. Clar, que com diu el magnific ex-batlle Abelló, "L'HOSPITAL JA ÉS AQUI I NO ENS HO PRENDRAN"
I jo pregunto. A quin cost? On van anar a parar les comissions que pagàven els contractistes afins?
O sigui, noi, que desa el bastò que els putxine-lis ja no tenen massa recorregut.

Reportatges