La segona edició del GastroMar l'Ampolla, organitzat per l'Ajuntament de l'Ampolla, tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de març i comptarà amb la participació de més d’una desena de professionals del món de la cuina que elaboraran en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.
Hi participaran cuiners i cuineres com Ada Parellada, del restaurant Semproniana; Gessamí Caramés, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3; Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar** de Barcelona i del Compartir de Cadaqués; Ivan Margalef i Xavier Benito, del restaurant L’Ó*; i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors, entre molts d’altres.
D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.
En este àmbit es comptarà amb la presència, entre altres experts i acadèmics, de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; Paula Molés, periodista i presentadora del programa Un restaurant caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio; Cristóbal Aguilera, gestor d'Innovació a l’IRTA i divulgador científic; i Lourdes Reig, biòloga i doctora en Ciències del Mar, professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de la Xarxa d'I+D+I Marítima de Catalunya.
Així doncs, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tenen com a objectiu tractar temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, la cuina d’abord, posar sobre la taula qüestions sobre investigació, ciència, salut i sostenibilitat i consolidar l’Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre.
L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l'hotel Flamingo de l'Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure's i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de Youtube Gastroevents Online i este any, a diferència de la primera edició, també hi haurà públic -l’aforament als platós serà limitat i es controlarà per ordre d’arribada-.
La inauguració de la segona edició del congrés GastroMar l’Ampolla tindrà lloc el diumenge 20 de març, a les 6 de la tarda, i anirà a càrrec de Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; Joan Alginet, gerent del GALP Terres de l’Ebre/Mar de l’Ebre; Xavier Pallarès, director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE): i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.
Esta edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes mariners del Delta de l'Ebre, l’alimentació responsable i la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts o amb parts del peix que no se solen menjar.
Hi participaran cuiners i cuineres com Ada Parellada, del restaurant Semproniana; Gessamí Caramés, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3; Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar** de Barcelona i del Compartir de Cadaqués; Ivan Margalef i Xavier Benito, del restaurant L’Ó*; i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors, entre molts d’altres.
D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.
En este àmbit es comptarà amb la presència, entre altres experts i acadèmics, de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; Paula Molés, periodista i presentadora del programa Un restaurant caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio; Cristóbal Aguilera, gestor d'Innovació a l’IRTA i divulgador científic; i Lourdes Reig, biòloga i doctora en Ciències del Mar, professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de la Xarxa d'I+D+I Marítima de Catalunya.
Així doncs, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tenen com a objectiu tractar temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, la cuina d’abord, posar sobre la taula qüestions sobre investigació, ciència, salut i sostenibilitat i consolidar l’Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre.
L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l'hotel Flamingo de l'Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure's i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de Youtube Gastroevents Online i este any, a diferència de la primera edició, també hi haurà públic -l’aforament als platós serà limitat i es controlarà per ordre d’arribada-.
GastroMar l’Ampolla 2022
La inauguració de la segona edició del congrés GastroMar l’Ampolla tindrà lloc el diumenge 20 de març, a les 6 de la tarda, i anirà a càrrec de Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; Joan Alginet, gerent del GALP Terres de l’Ebre/Mar de l’Ebre; Xavier Pallarès, director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE): i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.
Esta edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes mariners del Delta de l'Ebre, l’alimentació responsable i la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts o amb parts del peix que no se solen menjar.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics